Незалежна громадсько-політична газета

Міськрада зібрала податків і зборів більше, ніж запланувала

DSC_1249

Перевиконання загального фонду місь-кого бюджету Каменя-Каширського за 11 місяців поточного року склало понад 811 тисяч гривень. Тож на 33 позачерговій сесії, що відбулася 6 грудня, депутати ухвалили рі-шення розподілити цей фінансовий ресурс, проголосувавши за внесення змін у бюджет та програму соціально-економічного розвитку міста.

За рахунок зазначених коштів збільшено фінансування програми з придбання ліхтарів для вуличного освітлення, кріплень та запчастин до них, енергозберігаючих ламп, реле часу до них на 32,1 тисячі гривень. Ще 140 тисяч гривень передбачено на фінансування реконструкції господарської фекальної каналізації на вулицях Затишна та Перше Травня (за умови виготовлення жителями цих вулиць відповідної проектної документації).
На поточний ремонт вуличного освітлення по провулку Шевченка виділено 47 тисяч гривень. Через субвенцію на відділ культури райдержадміністрації спрямовано 2 тисячі гривень. Їх призначення — відшкодувати витрати за організацію поїздки в Київ дитячого хореографічного колективу школи мистецтв, де юні обдарування здобули призове місце в мистецькому конкурсі. Як зазначив міський голова Василь Бондар, міська рада ще раніше для зазначених потреб виділила 6 тисяч гривень.
Крім того через субвенцію районному бюджетові вирішено виділити з міського бюджету 46 тисяч 352 гривні на придбання дверей для Камінь-Каширського сектору державної міграційної служби. Хоч, як зауважив голова профільної постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку міста, підприємництва міської ради Юрій Ратнюк, на засіданні члени його комісії схилялися до того, що на цю справу буде достатньо виділити з міської казни і 18 тисяч гривень. Однак на сесії переважна більшість обранців підтримала пропозицію міського голови Василя Бондаря. Як він аргументував, ці двері у приміщенні паспортного столу уже встановлено. “Міська рада взяла на себе зобов’язання відшкодувати їхню вартість, якого має дотримуватися, — говорить Василь Іванович. — Адже від роботи цієї структури в значній мірі кошти надходять саме у міську казну”.
На очистку мереж централізованого водовідведення депутати зголосилися спрямувати 58 тисяч гривень, на придбання матеріалів для проведення ремонтів вуличного освітлення — 6 тисяч 500 гривень, а на виготовлення детального плану території села Підцир’я — 26 тисяч 797 гривень.
Не лишила міськрада без підтримки і районну центральну лікарню, проголосувавши за виділення їй 20 тисяч гривень на придбання лікарняних ліжок у палати.
Варто наголосити, що левову частину коштів від перевиконання міського бюджету депутати направили на підтримку Камінь-Каширського ВУЖКГ. При цьому міські обранці порадили начальнику комунального господарства Ігореві Каденчуку в подальшому при висвітлені у ЗМІ та соціальній мережі Facebook виконаних робіт згадувати і міську раду.
— Ви відремонтували старий грейдер — і це добре. Почали ремонтувати самотужки вуличні дороги, зробили стоянку за кінотеатром — молодці. Але зважте, що майже за всі роботи ми вертаємо комунальному господарству кошти. Для прикладу, ви берете з людей гроші за воду і водовідведення, а глибинні насоси, нові вікна, двері для водозабору купує міськрада. Тож не забувайте про це. Бо ваша результативна праця — це не лише ваша заслуга, а й депутатів, які вас на сесіях постійно фінансово підтримують, — зазначив, звертаючись до начальника ВУЖКГ, Юрій Ратнюк.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *