Незалежна громадсько-політична газета

Новини району

На забезпечення інсуліном діабетиків передбачили кошти

Понад 39 мільйонів гривень із додаткової медичної субвенції, котра надійшла до обласного бюджету, розподілять між містами обласного значення, районами і ОТГ. Планується, що їх використають на оплату заробітної плати медиків, лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу, а також тих краян, які страждають на цукровий і нецукровий діабет.
300 тисяч гривень з цієї суми передбачено Камінь-Каширському району для забезпечення інсулінами хворих на цукровий і нецукровий діабет. Це доволі втішна звістка, адже останнім часом фінансування даної програми було недостатнім. Як пояснила головний лікар Камінь-Каширської ЦРЛ Людмила Потягайло, потреба у 2018 році складала 1 млн 200 тис. грн., а надійшло з держбюджету трохи більше 800 тисяч. Тому, щоб перекрити недостачу коштів, довелося шукати додаткові ресурси в районному та обласному бюджетах. За словами Людмили Адамівни, таким чином вдалося отримати ще 87 тисяч гривень: 37 тисяч гривень було виділеного з обласної скарбниці, а 50 тисяч надійшло з районної. 40 тис. грн. виділили з кошторису ЦРЛ. Також нещодавно на дані потреби надійшло додатково 33 тис. грн. медичної субвенції.
Олександр ПРИЙМАК.

 

“Косять” від армії

У Волинській області налічується понад сім тисяч призовників, які визнані комісією придатними для служби в армії, але не з’являються на дільницях. Про це сказав заступник військового комісара Волинського обласного комісаріату Юрій Кучер під час брифінгу.
Із його слів, найбільший опір йти служити в армію чинять у Камінь-Каширському районі. Також багато ухилянтів у Нововолинську і Ратнівському районі.
«Переважна більшість призовників, які не з’являються на призовну дільницю, перебувають на заробітках за кодоном. Переважна більшість у Польщі», – зауважив Юрій Кучер.
Олександр ПРИЙМАК.

 

Зупинимо булінг у школах разом!

Понад 300 учнів, 40 педагогів, техпрацівники, батьки Пнівненської школи долучилися до інформаційної кампанії #СтопБулінг, яка реалізовується в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Мета акції – показати суспільству, чим небезпечне дане явище, та знайти шляхи подолання насильства в школах.
Цкування учнів у стінах навчальних закладів є сьогодні величезною проблемою освітньої системи України. В окремих дітей дедалі частіше спостерігаються прояви жорстокості, вони є глухими до почуттів тих, хто поряд. Тому важливо змінити дану ситуацію, плекати у них любов, доброту, вдячність, вміння щиро допомагати один одному, людяність, якої буває так не вистачає останнім.
Олександр ПРИЙМАК.

 

Кожен третій обрав сімейного лікаря

Мешканці району активно підписують декларації із сімейними лікарями. Наразі близько 65 відсотків краян, або трохи більше 41 тисячі визначилися та обрали свого спеціаліста.
Про це розповів головний лікар КНП “Камінь-Каширський центр первинної медико-санітарної допомоги Камінь-Каширської районної ради” Ігор Соловей. Як відзначає керівник установи, поки не визначена кінцева дата, до якої потрібно укласти договір на надання медичних послуг. Проте радить людям не відкладати вирішення питання на останній день.
Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *