Незалежна громадсько-політична газета

Комунальники пропонують зручну послугу

Якщо говорити про порядок і чистоту Каменя-Каширського, то головна проблема криється не в тому, що наші жителі багато смітять, а в тому, що вони ніяк не хочуть чи не можуть зрозуміти, що за вивезення і захоронення побутового сміття потрібно платити. А вони цього не хочуть робити. Багато мешканців індивідуальних будинків живуть ще за старими радянськими мірками. Вони звикли “на халяву” викидати свій непотріб у комунальні сміттєбаки і не укладати угоди на отримання відповідних послуг. 

Як відзначає начальник Камінь-Каширського ВУЖКГ Ігор Каденчук, у місті вже налічується понад 3 тисячі індивідуальних будинків. З року в рік кількість побутових відходів, які комунальне підприємство вивозить з міста на полігон захоронення, росте в геометричній прогресії. Відповідно, щоб не погіршилися санітарні умови в місті, треба шукати джерела фінансових надходжень. Простішими словами — дієві механізми, як привчити решту жителів платити за сміття.
Свого часу у Камені-Каширському запровадили практику вивезення побутових відходів з центральних вулиць. Відповідно було встановлено графік, до якого багато хто уже звик. Сміття вивозиться кілька разів на тиждень. Але працівники комунальної служби вирішили, що цю послугу треба удосконалити та зробити доступною і для мешканців віддалених від центральних доріг мікрорайонів.
Як пояснила головний економіст Камінь-Каширського ВУЖКГ Таїсія Козік, тепер, якщо хоча б шість жителів з вулиці укладуть угоду на вивезення сміття, то їм встановлять контейнерні баки, з яких працівники ВУЖКГ систематично забиратимуть та вивозитимуть побутові відходи. Вартість послуги — 25 гривень на місяць з домогосподарства. Багато це чи мало — порахуйте самі. Літр бензину вартує 32-35 грн. Тож, аби самостійно вивезти сміття на полігон в урочище “Силікатне”, доведеться потратити на найекономніше авто літр пального. Тож і робіть висновки про вигоду. Та й бак на своїй вулиці – зручно та практично. Адже не потрібно буде нагромаджувати сміття до певного часу на своєму подвір’ї.
Олесь Федорович.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *