Незалежна громадсько-політична газета

Віряни Олексіївки просять землю під церкву

Будувати церкви — не модно, а похвально. Втім, коли все робиться законно. На одній із останніх сесій міської ради православні віруючі Олексіївки на чолі з духівником Богданом Андрійчуком звернулися до міської ради з проханням виділити їм земельну ділянку під спорудження Свято-Миколаївського храму УПЦ. Весь парадокс у тому, що в місті уже є духовна святиня з такою назвою, яка, щоправда, належить до приходу Київського Патріархату.

На перший погляд церква, то й церква, а якого вона патріархату — байдуже. Але, як акцентував міський голова Василь Бондар, релігійна громада приміського села Олексіївка, котре входить в територіальні межі Камінь-Каширської міської ради, ще й не має офіційної реєстрації. Тож якщо земельну ділянку під зведення храму жителям села і відведуть, то на кого оформити рішення?!

Як відомо, нещодавно в Олексіївці отець Богдан з вірянами збудували без дозвільних документів собі капличку Святої рівноапостольної княгині Ольги, щоб мати хоч якесь приміщення для спільної молитви.

Голова профільної земельної комісії міськради Петро Герасимик пояснив, що в Камені-Каширському в районі вулиць Шабліовського, Мазепи, провулку Спортивного проектом детального планування території передбачена ділянка під культову споруду, храм або молитовний будинок.

— Поки що цю земельну ділянку хоче отримати начебто громада Святителя Миколая села Олексіївка. Це питання розглядалося на засіданні постійної комісії з питань землекористування, будівництва та архітектури. Але комісія не прийняла позитивного рішення, — пояснив Петро Михайлович.

У свою чергу проект рішення про виділення землі під церкву не підтримали на сесії й більшість обранців міської ради. Їхні думки розділилися: одні – бачать на цій території навчальний заклад, інші – храм, але не Московського патріархату.

Олесь Федорович.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *