Незалежна громадсько-політична газета

Районний бюджет перевиконали майже на 2 мільйони гривень

За підсумками 9 місяців цього року до загального фонду районного бюджету надійшло 34 млн. 418 тис. 200 грн. власних доходів. Тобто виконали бюджету на 105,9 відсотка. А надійшло у казну понад план  1 млн. 913,2 тис. грн. У зв’язку з цим на черговій сесії районної ради депутати розподілили надпланові надходження.

Гроші на оплату праці

Так, із коштів перевиконання відділ освіти отримав 689,4 тис. грн Підуть вони на оплату праці працівникам ДНЗ, педпрацівникам по підготовці дітей до школи, на придбання предметів та оплаті послуг ЗОШ.

200 тис. грн спрямували відділу культури  на оплату праці працівникам школи мистецтв.

Виділили кошти і районній раді – 281 тис. грн на оплату праці, на придбання предметів та матеріалів і оплату послуг апарату, на утримання трудового архіву на надання допомоги по зверненнях громадян.

Відділ молоді та спорту отримав 95 тис. грн. на оплату праці працівникам  центру соціальних служб, на навчально-тренувальні збори та змагання, що проводяться громадськими організаціями, на співфінансування капремонту приміщення на стадіоні.

 

Допомогли діабетикам

та хворим на фенілкетонурію

Щомісяця таким хворим для підтримки здоров’я на належному рівні потрібні чималі суми на ліки та спеціальне харчування. На сесії райради депутати виділили певні суми для підтримки діабетиків та хворих на фенілкетонурію. Із коштів перевиконання на Центр первинної медико-санітарної допомоги спрямували 52 тис.грн на лікувальне харчування дітей, хворих на фенілкетонурію. А на Камінь-Каширську ЦРЛ — 50 тис.грн на лікування хворих на цукровий діабет.

Окрім того обласна рада виділила районній лікарні на лікування  хворих на цукровий та нецукровий діабет 37 тис. грн. Ще 40 тис. грн. на ці потреби спрямують за рахунок економії витрат на енергоносії ЦРЛ.

Поряд з цим Камінь-Каширський ЦПМСД отримав з коштів перевиконання  10 тис. грн на співфінансування по реконструкції приміщення у селі Полиці під амбулаторію. А Камінь-Каширська ЦРЛ – 60 тис. грн на придбання предметів та матеріалів.

 

Видатки на соціальний захист

Загальновідомо, що на соціальний захист населення району з бюджетів різних рівнів виділяються чималі суми. Нещодавно депутатам райради довелося викроїти частину районного бюджету для забезпечення надання пільг окремим категоріям громадян. Зокрема, для  погашення заборгованості з послуг зв’язку виділили 246,9 тис.грн.

Ще 25 тисяч гривень спрямували на надання допомоги контрактникам АТО. І 10 тисяч передбачили на виплату допомог по заявах громадян.

Частину коштів з перевиконання спрямували на реалізацію районних програм.

 

Район підтримує село

За рахунок додатково отриманих доходів сільським бюджетам виділили субвенцію у розмірі 65 тис. грн.

З них на співфінансування проектів місцевих ініціатив гуто-боровенському та раковоліському сільським бюджетам дали по 5 тис. грн. Таку ж суму отримав Хотешівський сільський бюджет на надання допомоги на поховання безрідних.

Залучать кошти районної казни на ремонт сільських доріг. На ці цілі виділили зокрема Боровненській сільській раді 29 тис. грн та Гуто-Боровенській – 21 тис.грн.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *