Незалежна громадсько-політична газета

Стовпи, дерева — не місце для реклами

сЕлектроопори, паркани, стовбури дерев Каменя-Каширського завішені різнокольоровими папірцями-рекламою. Хтось продає, інший хоче щось купити, а третій пропонує послуги…

Якось комунальна служба пробувала очистити місто від такого безкультур’я. Але буквально через кілька днів на електричних стовпах знову почали з’являтися різного роду рекламні “афіші”. Це засвідчило лише одне: як би не працювали комунальники, не покладаючи рук, у даному напрямку, однаково щось зробити дуже важко, поки не зміниться свідомість людей. А допоможе у вихованні несвідомих “елементів” суспільства закон “Про рекламу”, до якого Верховна Рада внесла нещодавно зміни. Зокрема, ними заборонено розміщувати рекламу на стовпах чи парканах. За порушення такої вимоги передбачений штраф — 340 грн (20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
Звісно, у тих, хто має потребу в зовнішній рекламі, виникне запитання: якщо не можна розміщувати оголошення на стовпах, деревах, парканах тощо, то де це зробити? А для цього в місті мають бути влаштовані спеціальні дошки для оголошень. Наразі ж у Камені-Каширському поки що виконує таку роль круглий рекламний циліндр, встановлений підприємцем Василем Поповичем біля свого закладу ПАБ Камінь, та дошка біля центру поштоового зв’язку. Погодьтеся, цього вкрай мало. Подібні об’єкти мають бути ще хоча б у кількох районах міста. А доки їх немає, поширювачі зовнішньої реклами використовуватимуть стовпи, дерева, тощо. Особливо ця лихоманка проявиться з наближенням чергових виборів. Тож міській владі і комунальній службі варто взяти це до уваги.
До речі: Щоб завадити розклеювати оголошення не у відведених на це місцях, у Дніпрі комунальники одягли на стовпи спеціальні “панчохи”. Ідею запозичили у Японії. Завдяки “панчосі” рекламні оголошення неможливо приліпити ані клеєм, ані скотчем.
Петро ТРОФИМЧУК.

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *