Незалежна громадсько-політична газета

Набори LEGO для цьогорічних першокласників

t_1_konstruktori-pershoklasnikamМинулого тижня конструктори завезені в район та згодом будуть доставлені у школи. 1 вересня їх безкоштовно отримають першокласники.

Із першого вересня в Україні стартує нова українська школа. Відповідно до держстандарту НУШ тепер за допомогою LEGO («шести цеглинок») в освітній процес впроваджуватимуть ігрові методи навчання.
За словами начальника відділу освіти Віктора Пася, ось ці «шість цеглинок» будуть використовувати для розвитку дитини, проводитимуть математичні та заняття з логічного мислення.
— Використовуючи конструктор, можна придумати безліч творчих вправ. З допомогою LEGO можна навіть навчати дітей іноземної мови. Як це буде відбуватися у школах району, побачимо. Але все залежатиме від підходу кожного вчителя зокрема, — говорить Віктор Іванович.
Педагоги Камінь-Каширщини уже ознайомлені з методикою викладання нової української школи. Вони пройшли відповідні курси і готові з першого вересня по-новому вчити грамоти першачків, запевняють у відділі освіти.
До речі, цьогоріч на Камінь-Каширщині до першого класу піде 1127 дітей. Саме таку кількість конструкторів LEGO і отримав район.
— Батькам не треба буде оплачувати ці набори. Діти отримають їх абсолютно безкоштовно. Адже між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation було підписано відповідний Меморандум про взаєморозуміння, — зауважив Віктор Іванович.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *