Незалежна громадсько-політична газета

Пенсіонерам району затримують виплати пенсій

2020274У Камінь-Каширському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду запевняють, що панікувати не варто.

Але людей таке заспокоєння не радує. «Якщо державні чиновники думають, що ми зможемо і так вижити, якщо захочемо, то нехай чують і знають, що НЕ ЗМОЖЕМО», — бідкаються у відчаї люди. Тож і звертаються вони у місцеве управління Пенсійного фонду, на гарячу лінію та до журналістів за поясненням.
«Пенсіонери тепер і так доведені до краю зубожіння. Кожна копійка із тієї пенсії, що отримуємо, розписана уже наперед: це — на хліб, це — на ліки, а це — за комунальні послуги заплатити», — обурюється жителька райцентру Світлана Ф.
Сім’я пенсіонерів із села Раків Ліс взагалі спантеличена затримкою виплат. Наша читачка Світлана Сус зателефонувала до редакції і розповіла, що 20 липня як божої милості з нетерпінням чекала, коли ж їй принесуть тих мізерних півтори тисячі гривень, а їх чомусь немає. Світлана Степанівна після мікро інсульту і їй потрібні гроші на медикаменти. Чоловік її гіпертонік, діабетик, котрому також регулярно треба медикаментозно підтримувати стан здоров’я. Тепер, якщо найближчим часом питання із затримкою пенсії не вирішиться, навіть не знає, де брати кошти на ліки.
У Камінь-Каширському відділенні пенсійного фонду не заперечують затримки з виплати пенсій. Кажуть, така невтішна ситуація по всій області, а, можливо, і вцілому в Україні. Втім, переконують, панікувати не варто.
— Дійсно, ми маємо певне недофінансування. Та сподіваємося, що вже найближчим часом кошти надійдуть, — каже начальник Камінь-Каширського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Валерій Должко. – Ми зв’язувалися із обласним керівництвом і нам повідомляють, що днями кошти повинні надійти.
Наразі в управлінні не озвучують цифри, якій кількості пенсіонерів заборгували та яку загальну суму. Кажуть, ці дані постійно змінюються.
Люди ж тим часом телефонують на номери гарячих ліній, не втрачаючи надії, що згори почують та зрозуміють їх. А аналітики та експерти обговорюють нестачу коштів у бюджеті Пенсійного Фонду та можливі негативні наслідки.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *