Незалежна громадсько-політична газета

Новочервищанці самотужки ремонтують сільські шляхи

img_0455_0Дорога у Нових Червищах, зрештою, як і у багатьох селах Камінь-Каширщини, давно не бачила якісного ремонту. Їздити по ній було справжнім випробуванням і для водіїв, і для автомобілів. Відрізок шляху трохи довше як 2 кілометри доводилося долати у кількадесят хвилин. Тож місцеві жителі зробили висновок, що нема чого чекати, доки хтось полагодить їм шлях, а самотужки взялися за справу. 

Підприємці села завезли щебінь, небайдужі жителі склалися грошима, долучилися до справи лісництва, підтримав ініціативу пальним перевізник, маршрут якого пролягає через село, — і діло зробили.
— Жителі Камінь-Каширщини вже неодноразово демонстрували злагодженість у різних питаннях, зокрема, і в ремонті доріг. Хорошим прикладом були ініціативи, наприклад, воєгощанської та клітицької громад. Тепер от новочервищанці показали, що разом ми — теж сила, — кажуть селяни.
До речі, найбільше доклалися до справи підприємці брати Василь, Олег та Валерій Куницькі, батько та син Юрій і Олександр Цьопичі. Разом вони завезли 180 тонн щебеню. Едуард Невар завіз на дорогу 40 тонн. По 120 тонн виділили на ремонт дороги Маневицький держлісгосп та ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».
Чималий вклад у справу зробили також жителі села Валерій Цьопич, Сергій Охота, Юрій Воронов, Віктор Давидюк, Микола Савонік, Валерій Савонік, Сергій Куницький, Віталій Мельник, Олександр Савонік, Анатолій Зицик, Руслана Давидюк, Володимир Філюк, Микола Семененко, Сергій, Цьопич. Вони склалися по 2000 та 1000 гривень.
Сільський голова Марія Салівончик не стримує захоплення своїми односельчанами. Адже справу вони зробили і трудомістку, і дороговартісну.
— Усім їм я безмежно вдячна. Це ж загалом люди завезли 570 тонн щебеню, зібрали до 26 тисяч гривень. І все це пішло на те, щоб зробити білощебеневу дорогу протяжністю 2,5 кілометра, — розповідає Марія Василівна. – Три дні поспіль у Нових Червищах кипіла робота. Селяни самовіддано трудилися над втіленням у реальність мрії багатьох. Вони засипали щебенем шлях, грейдерували та втрамбовували його. Техніку використовували власну.
Не залишилася осторонь цієї важливої справи для громади і сільська рада. З її бюджету були профінансовані, зокрема, роботи грейдера. Сільська рада виділила на це понад 14 тисяч гривень. Перевізник Юрій Ратнюк дав також для селян 20 літрів солярки.
Так у Нових Червищах відремонтували шлях на вулиці Коніщука і частину Центральної. Зробили також дорогу на вулиці Шкільній.
Окрім того хорошу справу зробили і у селі Рудка-Червинська. За словами сільського голови Марії Салівончик, два місцевих підприємці Юрій Марчук та Андрій Приходько спільними зусиллями також відремонтували дорогу на одній із вулиць села. Вони завезли на неї щебінь, пісок та погрейдерували.
Одним словом, старалися селяни, адже робили для себе.
Тетяна ПРИХОДЬКО,
село Нові Червища.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *