Незалежна громадсько-політична газета

Перші гриби Ангелінки

с2Дивина та й годі, у наших лісах з’явилися перші їстівні гриби. І не прості, а білі. Жителька Ворокомле Олена Шевчик в одній із соціальних мереж нещодавно розмістила світлини своєї юної хресниці Ангелінки (на фото), якій поталанило побачити, можливо, першою цьогоріч травневого світлоголового боровичка. 

“Поліссю” пані Олена повідала, що на цей трофей “тихого полювання” вони натрапили у лісовому масиві села Ворокомле, коли потяглися до природи.
— Травневий ліс вабить своєю неповторною красою, — захоплено розповідає Олена Шевчик. — Чарує розмаїттям барв, запахів, звуків. Ось і ми — я, моя свекруха, кума із донечкою і старшим сином — не втрималися вдома і гайнули коником у травневий ліс.
Розмірену тишу весняної природи порушував лише дзвінкий голосочок моєї маленької хресниці Ангелінки, — веде далі свою розповідь Олена Шевчик. — Побачити слід дикого кабана, дупло білочки, відчути пахощі конвалії, зелених шишок — це все для неї нове. І раптом несподіванка — при дорозі ми побачили великого білого гриба. Ми, дорослі, здивувалися, а от радості маленької Ангелінки не було меж. Бачили б ви, як вона раділа йому. Згодом мамі дівчинки, тобто моїй кумі, поталанило знайти ще декілька.
Зазвичай гриби у поліських лісах прокидаються наприкінці травня, на початку червня. Проте тепла погода та рясні дощі, очевидно, посприяли такій ранній їх появі.

Олесь Федорович.

1с

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *