Незалежна громадсько-політична газета

Посилку вручили не тому адресатові

305a1fef3eb2698-5a1fef1cc778f-1382673158-3_crop_1200Тепер чоловік з інвалідністю не може домогтися від поштового оператора компенсації за змінений її вміст.

Ще наприкінці березня минулого року на ім’я жителя Каменя-Каширського Анатолія Шеметюка зі Сполучених Штатів Америки була відправлена посилка від доброго знайомого Івана Макаря. Анатолій Никифорович вже неодноразово отримував від нього такого роду допомогу, оскільки сім’я його перебуває у непростих життєвих обставинах. І якщо раніше із пересилками не виникало ніяких проблем, то цього разу сталася прикра помилка, через яку відправлення, адресоване Анатолію Шеметюку, отримала зовсім інша людина.

Чоловік знав, що йому відправили з Америки посилку, а тому чекав, коли ж вона прибуде. Однак впродовж тривалого часу повідомлення «Нової пошти» про це не надходило. Тож Анатолій Никифорович вирішив сам поцікавитися, у чому ж справа. Правду кажучи, йому довелося провести ціле розслідування, щоб з’ясувати долю своєї посилки. Він звертався у Камінь-Каширське відділення «Нової пошти», у відділення, що знаходиться у Червонограді, у поліцію. Зрештою чоловік з’ясував, що посилку отримала людина на таке ж прізвище із села Волиця Камінь-Каширського району. Чому так сталося та хто у цьому винен, не вдається з’ясувати і дотепер.
Спочатку «Нова пошта» надіслала Анатолію Шеметюку лише вибачення. Очевидно, відділення Каменя-Каширського та Червонограда не могли з’ясувати між собою, котре з них допустило помилку. У Камені-Каширському Анатолію Никифоровичу пояснювали, що з адреси на посилці, яка надійшла з Червонограда, не можна було зрозуміти, що її потрібно доставити у місто Камінь-Каширський на вулицю Росяну (тобто за місцем проживання пана Анатолія). Цим самим натякаючи на те, що, можливо, відправник неправильно заповнив адресу отримувача. Натомість Анатолій Никифорович продемонстрував журналістам митну декларацію, у якій відправник не лише чітко перелічив те, що вклав у посилку, а й вказав адресу, на яку має надійти посилка. Копію цього документа Анатолію Никифоровичу уже надіслав Іван Макарь зі США. Іван Іванович у свою чергу почав з’ясовувати, чи, бува, дійсно у них щось не наплутали.
А тим часом поки людина із інвалідністю намагалася добитися правди, жінка із Волиці, котрій доставили посилку, її уже розпакувала. Лише згодом, майже через півроку, «Нова пошта», за словами Анатолія Шеметюка, відрядила представника із Червоноградського відділення у Волицю, щоб забрати цю посилку. Зібрану заново її привезли вже за призначенням десь під новий рік. Коли пан Анатолій відкрив посилку, просто жахнувся.
— Іван Макарь, з яким ми постійно спілкуємося по скайпу, мене попередив, що всі речі, а це переважно одяг, були нові та з бирками. Я ж, коли оглянув посилку, побачив лише мотлох. Він аж ніяк не вартує стільки, як було задекларовано – 412 доларів, — розповідає Анатолій Никифорович.
Тому чоловік відмовився отримувати таку посилку і викликав поліцію, яка знову зафіксувала його скарги. Відтак тепер Анатолій Шеметюк вимагає від «Нової пошти» компенсацію за посилку в сумі 412 доларів США та моральні збитки. Однак, щоб відсудити ці кошти, йому потрібно перш за все компетентно оформити позовні вимоги та фахово відстояти їх у суді. Втім знайти адвоката, який би взявся за цю справу, Анатолію Никифоровичу дотепер не вдалося: хтось, виявляється, дуже зайнятий, хтось просто відмовляється. Чоловік задля вирішення даної проблеми із пошуком компетентного юриста звертався навіть до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика. Той, звичайно, пообіцяв, що допоможе, однак, на жаль… Можливо, після цієї публікації хтось із правозахисників таки відгукнеться та допоможе людині з інвалідністю відстояти власні інтереси і правду, про що ми обов’язково обіцяємо написати і в такий спосіб зробити свого роду рекламу такому правозахиснику. Бо ж не хотілося б вірити, що наших адвокатів цікавлять лише легкі та грошовиті справи.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *