Незалежна громадсько-політична газета

Школярів відправляють на вимушені канікули

Учнів шести навчальних закладів району відправили на карантин. Продовжуються карантинні заходи у НВК №2 міста та закінчилися у школі села Личини.

Захворюваність на ГРІ у Камінь-Каширському районі не перевищує розрахункового епідемічного порогу (-12,1%). Про це повідомляє завідувачка відділу організації епідеміологічних досліджень Оксана Мазур. За її словами кількість хворих у нас останнього тижня становила 484 особи. А загалом від початку епідеміологічного сезону, тобто з 2 жовтня 2017 року до тепер, на Камінь-Каширщині гострими респіраторними інфекціями захворіло близько 6 з половиною тисяч осіб. Це на 7 відсотків менше, ніж минулого року за відповідний період.
Як розповідає Оксана Михайлівна, за даними лікарів кількість хворих на ГРІ у районі зросла за останній тиждень на 25 відсотків. Із загальної кількості лише трохи більше 2 відсотків госпіталізовані. Найбільше занедужало у селах Карасин, Тоболи, Черче, Піщане, Полиці, Грудки. Як зазначає епідеміолог, ріст захворюваності наразі в основному відбувається за рахунок осіб до 17 років.
— Тому у випадках, коли хворих дітей у навчальних закладах більше 20 відсотків, ми рекомендуємо тимчасово призупинити навчально-виховний процес з метою запобігання виникненню і поширенню гострих респіраторних інфекцій, — каже Оксана Мазур.
Відтак, оскільки у НВК №1 міста Каменя-Каширського та ДНЗ села Полиці хворих більше 20 відсотків, тут призупинене навчання з 13 по 19 лютого включно. Також відправили на карантин з 14 по 20 лютого учнів Раків Ліської та Верхівської шкіл, з 15 по 21 лютого учнів Тоболівської та Старочервищанської шкіл. Вдалися до таких заходів, аби розповсюдження вірусу вщухло.
— Минулого тижня на карантин пішли учні міської гімназії, а тепер от учні ліцею, шкіл сіл Раків Ліс, Верхи, Тоболи, Старі Червища. Зрозуміло, що навчальний процес — це важлива справа, але в першу чергу ми повинні дбати про здоров’я наших дітей, — каже начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась. – Коли у другій школі ми вводили карантин, у початкових класах кількість хворих на ГРІ була понад 60 відсотків. Старшокласників занедужало порівняно менше. А перед тим на карантині були учні Личинівської школи. У інших навчальних закладах району кількість хворих дітей невелика, а тому в них карантин не встановлюється.
Школярам, яким через ГРІ довелося побувати на вимушених канікулах, доведеться надолужувати втарчений час у навчальному процесі. Вивчати метеріал дітям доведеться пришвидшеними темпами, адже весняні канікули у них таки будуть.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *