Незалежна громадсько-політична газета

Надсучасне обладнання за кошти Європейського Союзу – у ВПУ

сПонад два роки наше училище було учасником міжнародного проекту «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки волинського субрегіону». Він діяв у рамках державної програми «Під-тримка політики регіонального розвитку в Україні». Проект передбачав проведення дослідження стану ринку праці в Рівненській та Волинській областях, закупівлю обладнання для підготовки робітників за найбільш затребуваними професіями, покращення профорієнтаційної роботи з учнями, навчання та мотивацію молоді для започаткування власної справи.

Нещодавно в рамках реалізації даного проекту в училище надійшло надсучасне обладнання для майстерні електрогазозварників. Це плазморізи, напівавтомати, інвертори, апарати для зварювання кольорових металів під аргоном, інструменти, виготовлені в Австрії і закуплені за кошти Європейського Союзу. Вартість обладнання – 1,5 мільйона гривень. Підключення, налаштування та введення в дію зварювальних апаратів здійснили представники фірми «Фроніус-Україна», яка виграла тендер і здійснювала поставку обладнання. Також вони провели навчання майстрів виробничого навчання з експлуатації та навиків роботи на даних апаратах.
У планах дирекції училища – створення на базі ВПУ обласного навчально-практичного центру за професією «електрогазозварник», що сприятиме професійному зростанню викладачів та майстрів виробничого навчання, які готують учнів відповідного профілю, підготовці і перепідготовці незайнятого населення, впровадженню в осві-тній процес новітніх виробничих технологій. І, головне, підвищить рівень підготовки майбутніх робітників-електрогазозварників.
Леся Гаврилюк,
заступник директора
з навчально-виробничої
роботи ВПУ.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *