Незалежна громадсько-політична газета

Амбулаторії отримали нові прилади діагностики хвороб серця

с1Минулого четверга дев’ять сучасних портативних електрокардіографів, придбаних в рамках реалізації спільного зі Світовим банком інвестиційного проекту “Покращення охорони здоров’я на службі у людей”, передали медпрацівникам амбулаторій загальної практики сімейної медицини району для обстеження пацієнтів безпосередньо за місцем проживання.

Головний лікар Камінь-Каширського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей розповів, що наша область виграла гранд, на основі якого сьогодні реалізується субпроект Світового банку в Україні із вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу. У рамках цього проекту планується закупівля, в тому числі різного роду найменувань дороговартісного, медичного обладнання.
— Кожна медична амбулаторія вже отримала комп’ютеризоване лікарське місце: оргтехніку, комп’ютери тощо. І ось до нас надійшла одна із дванадцяти передбачених медичних позицій — електрокардіографи. Деякі амбулаторії у селах їх уже мають, але, вважаю, ще один, як запасний, їм не завадить, — підкреслив Ігор Петрович.
Електрокардіографи передали всім сільським амбулаторіям загальної практики сімейної медицини, в тому числі і міській. Вони є портативними, тобто такими, які можна принести додому до пацієнта і прямо там зробити йому діагностику.
— Апарати електрокардіографії — дуже необхідні для нас подарунки. Вони полегшать роботу в процесі лікування пацієнтів, а хворі зможуть тепер звертатися за обстеженням безпосередньо за місцем проживання. Це медичне обладнання дає можливість провести обстеження на високому рівні з мінімальними незручностями для пацієнта. Ми рухаємося в напрямку поліпшення надання медичних послуг населенню, створюємо всі належні умови для цього. Адже здоров’я наших людей для нас є пріоритетом, — наголосив Ігор Соловей.
Оскільки прилади є новими, то для медпрацівників, які працюватимуть із цими апаратами, представник фірми виробника електрокардіографів провів відповідний інструктаж.
Олесь Федорович, фото автора.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *