Незалежна громадсько-політична газета

Кошти соцекономрозвитку є де застосувати

Констанкевич (1)З ініціативи Ірини Констанкевич Волинь отримала 5 міль-йонів гривень на соціально-економічний розвиток, зокрема ремонт шкіл, придбання комп’ютерної техніки для освітніх закладів, підтримку лікарень.  

У день святого Миколая, 19 грудня, народний депутат України Ірина Констанкевич повідомила приємну новину, що розпорядженням Ккабінету Міністрів від 6 грудня ц.р. № 861-р для Волині виділено черговий транш із фонду соціально-економічного розвитку у сумі 5 мільйонів гривень.
Зокрема, для Камінь-Каширського району передбачено 1 млн 212 тис. грн, Ківерцівського – 899 тис. грн, Маневицького – 1 млн 289 тис. 420 грн, Любешівського – 993 тис. 500 грн.
Так, у Камінь-Каширському районі ці кошти будуть використані для таких потреб: 152 тис. грн. — на влаштування покрівлі у дитсадку “Журавлик” села Хотешів; по 152 тис. грн. — на ремонт дахів у школах сіл Личини і Верхи та 146 тис. грн — на ремонт даху школи села Мельники-Мостище; 200 тис. грн. — на капітальний ремонт покрівлі школи у селі Гута-Боровенська; 280 тис. грн. — на реконструкцію фойє будинку культури села Видричі; 130 тис. грн. — на переоблаштування адмінприміщення у селі Добре під дошкільний навчальний заклад.
У Ківерцівському районі капітально відремонтують дах навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» села Пальче (350 тис. грн.) та покрівлю ЗОШ І-ІІІ ступенів села Липне (350 тис. грн.). Для шкіл Ківерцівського району також закуплять комп’ютери на суму 199 тис.грн.
У Любешівському районі за гроші соцеконому придбають медичне обладнання для центральної районної лікарні (560 тис.грн). Передбачено кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації: на реконструкцію вуличного освітлення по вул.Садова села Підкормілля (15 тис. грн.) та на проведення капітального ремонту покрівлі із частковою заміною дерев’яних віконних та дверних блоків на енергозберігаючі у сільському клубі цього ж села (20 тис.грн). Також для загальноосвітніх закладів Любешівщини придбають комп’ютери (199,8 тис.грн) та комплекти шкільних меблів (198,7 тис.грн).
У Маневицькому районі кошти спрямовані на ремонт Цмінівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (289 тис. 420 грн), капремонт площі на вул. Горького поблизу торгового центру «Україна», що в смт. Маневичі (300 тис.грн). Для Маневицької центральної районної лікарні придбають медичне обладнання на суму 200 тис.грн.
500 тис. грн. передбачено для Прилісненської об’єднаної територіальної громади. Тут, у НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» села Городок та школі села Лишнівка здійснять капітальний ремонт котелень із заміною котлів. На це виділено відповідно 270 та 230 тис. грн.
Також з ініціативи народного депутата для Луцької міської клінічної лікарні передбачили 606 тис. 80 грн. для придбання обладнання.
Нагадаємо, що за поданням Ірини Констанкевич за менш, як півтора року, на 23 округ вдалося залучити понад 37 мільйонів гривень з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.
Алла КОПТЮК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *