Незалежна громадсько-політична газета

Хто зріже аварійно небезпечне дерево?

Старий великий в’яз, який широко розкинув гілля над будинками та електролінією, під час негоди, чи й навіть за інших обставин, може створити ряд проблем. У цьому переконані жителі села Полиці, ділянки яких межують із цим деревом.

Зокрема Валентин Кривдик, який є учасником АТО, інвалідом війни, зазначає, що при сильному вітрі гілля дерева може пошкодити електролінію. Раніше на це ніхто не звертав уваги, бо будинок, найближче до якого росте в’яз, стояв пусткою. Тепер от у ньому поселився боєць і проблема стала очевидною. Проте вирішити її, як виявилося, не так просто.
— Я два рази звертався до сільської ради із проханням зрізати дане дерево, однак отримував лише відписки, — розповідає пан Валентин. – Мені відповідали, що сільська рада не має на це коштів, що оскільки дерево росте на ділянці, яка перебуває у користуванні певного громадянина, то відповідно він і повинен його зрізати.
Погодьтеся, якби інвалід війни чи його сусіди, які, до речі, теж є інвалідами, могли це зробити, то обійшлися б без будь- чиєї допомоги. Однак як підступитися до велетня, стовбур якого заледве зможуть обняти не менше трьох чоловік?
Зрізати це «проблемне» дерево можуть, звичайно, спеціалісти. Втім їх робота буде не безкоштовною.
Проте можуть і повинні були б зробити це електрики. Та їм про загрозу ніхто не повідомляв.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

І лише днями з’явилася надія, що справа зрушить з місця. Обговоривши вкотре дане питання на сесії сільської ради, депутати обнадіяли учасника АТО, що до вівторка, 19 грудня, проблема або буде вирішена, або принаймні знатимуть, яким чином її можна буде вирішити.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *