Незалежна громадсько-політична газета

Столиця аплодувала нашим юним талантам

сОсь уже вкотре вихованці Камінь-Каширської дитячої школи мистецтв беруть участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі «Україна єднає світ», який щороку проходить у місті Києві і збирає у велике мистецьке коло талановитих дітей з усієї України та країн близького зарубіжжя. Саме за сприяння міської ради цьогоріч на конкурсі вдалося побувати двом творчим колективам нашої школи, зокрема хореографічному ансамблю «Сузір’я» (керівник Світлана Шуляр) та духовому оркестру (керівник Едуард Богач). Загалом до столиці було командировано 48 учнів школи.

сФестиваль-конкурс тривав протягом двох днів – 18-19 листопада. Серед членів журі — народні артисти України Ніна Матвієнко та Ада Роговцева. Незважаючи на розмаїття конкурсантів, вихованцям нашої школи вдалося гідно представити своє місто та вибороти достойні сходинки переможців, кожен у своїх жанрах. Отже ІІ місця у номінації «народна хореографія» посіли ансамбль «Сузір’я» та хореографічне тріо у складі Мар’яни Шуляр, Антона Ясинського та Юрія Дудчика. До слова, на конкурс колектив підготував нову програму, а також нові костюми, які, знову ж таки, вдалося придбати за фінансової підтримки міської ради.
У номінації «народний спів» І сходинку посіла та ж Мар’яна Шуляр. Ця талановита дівчинка успішно навчається у четвертому класі сольного співу (викладач — заслужений працівник культури України Людмила Довгун). Саме завдяки незвичайному тембру голосу, неабиякій харизмі, високому професіоналізму викладача Мар’яна неодноразово здобувала першість на різноманітних конкурсах та є незмінною учасницею масових заходів школи та району.
Та по-особливому приємною стала перемога духового оркестру, який у номінації «інструментальна музика» виборов найвищу нагороду – Гран-Прі та був запрошений до участі у гала-концерті. Слід сказати, що на конкурсі такого масштабу колектив побував уперше і цьому слід завдячити його керівнику Едуарду Богачу. Саме за його ініціативи була організована поїздка, а високе визнання журі, котре аплодувало колективу стоячи, – результат клопіткої та відданої праці, великої любові до своєї справи, яку протягом багатьох років творчої діяльності передає талановитий музикант своїм вихованцям. Гуртує дбайливий керівник до міцного творчого кола і тих учнів школи, котрі вже давно стали її випускниками, та все ж продовжують займатися улюбленою справою. Користуючись нагодою, особливі слова вдячності хочеться сказати Володимиру Гальому та Павлу Шуйчику, котрі не зраджують свого покликання музиканта і завжди допомагають гідно звучати духовому оркестру школи.
Поїздка до Києва вдалась напрочуд змістовною. Не зважаючи на втому, у вільний від конкурсу час, нам вдалось відвідати визначні місця нашої столиці: Золоті Ворота, Софію Київську та Михайлівський Золотоверхий, Андріївский узвіз, Майдан Незалежності та Хрещатик, пам’ятник засновників Києва та Матір Батьківщину і, звичайно, музей бойової техніки під відкритим небом часів Другої світової війни, де хлопці затримались найдовше.
То ж дирекція школи та всі учасники конкурсу висловлюють щирі слова вдячності міському голові Василю Івановичу Бондарю, депутатському складу міської ради за фінансування поїздки до міста Києва та за підтримку талановитих дітей нашого міста. Хотілося б нагадати, що у червні цього року також за підтримки міської ради була організована екскурсія для лауреатів обласних та Всеукраїнських конкурсів у місто Устилуг до музею-садиби композитора Ігоря Стравінського. А здобуті перемоги нехай  додадуть гордості нашому місту, стануть стимулом до успішного та наполегливого навчання, надихають всіх до нових творчих звершень.
Олена Козік.

с

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *