Незалежна громадсько-політична газета

Камінь-Каширські освітяни – кращі туристи області!

S3770112Вам важко уявити педагога, який за виграшки підкорює незвідані гірські вершини чи приборкує повноводні ріки? Гадаєте, що на це здатний лише голлівудський Індіана Джонс? Помилаєтесь!

 

виявляється, місцевим освітянам до снаги не лише навчати дітвору наукам, а ще й вправно долати туристичні перешкоди. Це вони гідно продемонстрували під час обласних туристичних змагань, що відбулися з 14 по 16 вересня на берегах озера Світязь.

Протягом трьох виснажливих днів збірній команді працівників районного відділу освіти випало відчути себе справжніми пошуковцями на етапі спортивного орієнтування, де потрібно було швидко і точно проходити заплутану дистанцію, що пролягала навколишнім лісовим масивом. Потому на наших педагогів очікувала добряча порція екстриму, адже тепер вони мали підніматися та спускатися на “гірську” вершину, швидко минати навісну переправу і водну перешкоду, вміло пробиратися крутими схилами, а ще зуміти доставити до збірного пункту уявного “потерпілого”. Завдань, скажемо по правді, чимало. Однак завдяки командній роботі наші педагоги успішно пройшли всі випробування. Як наслідок, у другий змагальний день камінь-каширці потрапили до чинної трійки лідерів.

Не збавляли темпу і наступного. Тут учасники, за задумом організаторів, повинні були здолати 3-етапну комбіновану дистанцію з велосипедного та водного туризму.

Звісно, не минуло і без традиційних конкурсів туристичної самодіяльності, кашоварів, краєзнавчої вікторини.

Отож у підсумку першість дісталася представникам обласного управління освіти, науки та молоді, другі – команда із Каменя-Каширського. Третє призове місце — за колегами із Любомля.

По завершенню переможці та призери змагань були відзначені грамотами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, обласної організації профспілки працівників освіти і науки, дипломами обласного центру туризму, спорту та екскурсій, кубками та медалями.

До слова, цьогорічні змагання згуртували понад 230 працівників освітньої галузі з різних куточків краю.

Підготував

Олександр ПРИЙМАК.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *