Незалежна громадсько-політична газета

Вишита карта країни єднає українців

сДнями працівники управління Державного казначейства у Камінь–Каширському районі на чолі з Орисею Букало стали учасниками Всеукраїнської акції “Вишивана моя Україна”. Цього дня на межі з Ратнівським районом відбулася естафета передачі їм карти України, до орнаментування якої долучилися казначеї всіх районів та областей України. 

Розпочалася дана всеукраїнська акція торік у серпні, напередодні Дня незалежності. Все починалося з простого білого полотна з нанесеним на нього контуром карти, яке голова держказначейства України Тетяна Слюз у рамках минулорічної своєї робочої поїздки на схід країни привезла казначеям Донеччини та Луганщини. Там нашили на цій карті перші хрестики, вигадали перші узори, нанесли символи своїх міст та мирного життя.
— Відтоді карта “Вишивана моя Україна” побувала у кожній з областей країни, — розповідає Орися Михайлівна. — Переходячи від казначейства до казначейства, вона ставала все яскравішою, адже набиралася енергією майстрів, теплом рук, які її створювали.
За час мандрівки з картою мали змогу ознайомитися представники органів місцевого самоврядування, закладів культури та освіти, школярі та студенти, воїни Національної Гвардії, Збройних сил та добровольчих формувань. 30 березня ц.р. під час урочистих проводів вітчизняних полярників на вахту до Антарктиди вишита карта була передана команді науковців. Після перебування впродовж деякого часу на українській станції “Академік Вернадський” вона була знову доставлена на рідну землю і вже продовжила свій шлях — з рук в руки районами країни у якості оберегу.
— Казначеї України створили надзвичайно гарну карту, яка стала символом єднання та патріотизму. На цій вишивці простежується любов та вірність своїй державі. Дуже гарно її орнаментували вишивальниці Луганської та Донецької областей. Вони зобразили на ній свої історичні символи геральдики,— зазначила Орися Букало.
Також вона додала, що минулого року під час сходження воїнів Антитерористичної операції на найвищу гору України — Говерлу — вишивана карта побувала і там.
І ось нарешті вона дісталася теренів і нашого району. Після цього полотно було передане у Любешівський район, аби і там кожен зміг відчути єдність українського народу в цьому витворі мистецтва.
— Вишита карта України символізує зв’язок територій, єдність українців, їх непереможне бажання бачити Україну квітучою, єдиною та мирною державою, — підсумувала Орися Букало.
Олесь Федорович,
фото автора.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *