Незалежна громадсько-політична газета

Перевірено: екстрені служби відповідають на телефонні дзвінки

У  житті дуже часто трапляються ситуації, коли терміново потрібно викликати на допомогу медиків, рятувальників, газовиків чи поліцію. Однак у критичних ситуаціях не завжди вдається миттєво зорієнтуватися і правильно набрати номер потрібної служби.

Отже, наголошуємо, тепер діють екстрені номери і з мобільного, і зі стаціонарного: 101 — пожежники, 102 — поліція, 103 — швидка, 104 – газова служба. При цьому зауважимо, що, телефонуючи з мобільного, не потрібно набирати код міста. Достатньо набрати лише три цифри. Також зазначимо, що дзвінки на 101, 102, 103, 104 є безкоштовними.

після нещодавнього зауваження наших читачів про те, що їм відомий випадок, коли жителі Каменя-Каширського не могли дотелефонуватися до екстреної медичної допомоги зі стаціонарного телефона, журналісти «Полісся» вирішили проекспериментувати, чи дійсно дзвінки на 103, та й, зрештою, на інші екстрені номери, не доходять.

В результаті протягом кількох хвилин ми з’ясували, що всі служби відразу відповідають на телефонні дзвінки як з мобільного, так і зі стаціонарного. У деяких службах одразу встановлені по два телефони, на один з яких надходять дзвінки із мобільного, а на інший — із стаціонарного.

Що ж стосується, зокрема, екстреної медичної допомоги, то дзвіночки із мобільного від жителів Камінь-Каширського району надходять до диспетчера у Ратному. Але дзвінки зі стаціонарного одразу поступають на телефон, що знаходиться у пункті Камінь-Каширського відділення екстреної медичної допомоги.

Поряд з цим журналісти вирішили з’ясувати, чи бува не через технічні неполадки на лініях Укртлекому люди не могли викликати швидку у згаданому випадку. Як запевнив начальник ЦЕЗ №5 Олександр Мельник, тепер цього не може бути, оскільки застаріле обладнання замінили на цифрове. «Якраз на новий рік ми мали проблему із старою станцією, через яку ішли дзвінки на екстрені номери. Однак протягом 10 годин нам вдалося замінити обладнання і проблем більше не виникало», — зазначив він.

Проте насправді важко сказати, чи можуть мати місце випадки, коли на дзвінки 101, 102, 103, 104 не відповідають. Звичайно, такого не повинно бути, але хтозна…

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *