Незалежна громадсько-політична газета

Величаємо тебе, мамо!

i467День Матері – це одне з найзворушливіших свят, тому що кожен із нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами.

Мама – це єдина людина, у якої завжди можна запитати пораду, вона тобі відповість і буде права. Дитинство – єдина країна, в якій не страшні ні фінансова криза, ні бурі, ні грози, ні інші біди… якщо поруч – мама.
Мама – це людина, яка може замінити всіх, але ніхто не може замінити її.
Бережіть своїх мам… Не ображайте їх, не сваріться. Адже в житті мама є найдорожчою і найближчою людиною для кожного з нас… Вона завжди підтримає, і завжди буде з вами.
Мати квіти посадила
Під віконцем біля хати.
Наче діти тії квіти
Стала доглядати.
Діточок, як квіточок,
Цілий вік ростила,
Недоїла, недоспала…
Звідки в мами сила?
Із любові, із серденька,
Із теплого літа…
Наша матінка в родині
Наче сонце світить.
Саме їм — найріднішим, найдорожчим, наймилішим з нагоди Дня Матері учні Стобихівської ЗОШ І-ІІ ступенів підготували концерт. Школярі декламували вірші, інсценізували сценки та виконували пісні.
На святі були присутні різні вікові категорії. Як виявилось, найбільш зворушливою стала пісня “Ой чого ж ти, мамо?”, під час звучання якої сльози наверталися на очі не лише в жінок, а й в чоловіків. В цій пісні оспівується доля самотньої, старенької жінки, яка з нетерпінням чекає на своїх дітей та онуків. Адже найбільш радіє серце мами, коли до неї поспішають найрідніші люди – її діти.
На завершення концерту звучала пісня “Дякуємо тобі, мамо!”, в якій прозвучали слова вдячності матерям за те, що вони нас зростили, виховали, доглядали, пестили та голубили.
Немає жодного народу у світі, який би не вшановував материнство.
Великим гріхом вважається образити матір або забути про неї. Три біди є у людини: старість, смерть та погані діти. Старість неминуча, смерть невблаганна – перед ними не можна зачинити двері свого дому. А від поганих дітей можна вберегти дім. І це залежить не лише від батьків, але й від самих дітей.
Бережіть своїх мам. Просто вмійте говорити мамі «пробач» і «я люблю тебе». Ми говоримо надто багато слів, а їм потрібні деколи лише ці.
Дорогі наші матусі! Нехай тільки радістю світяться ваші очі, нехай лише добро буде у вашому серці, будьте завжди здорові, живіть довго-довго, а ми постараємося ніколи не завдавати вам прикрощів.
Олеся Осадчук,
педагог-організатор ЗОШ І-ІІ ст. села Стобихівка.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *