Незалежна громадсько-політична газета

Весняні змагання юних орієнтувальників

8-1Школярі випробовували свої силу та вміння на районних туристських змаганнях зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді на кубок імені Геннадія Яцуна. Вони долали спортивні дистанції лісовими стежками з компасом і картою у пошуках контрольних пунктів. А організувала і провела змагання  районна станція юних туристів за сприяння відділу освіти райдержадміністрації.

Масовий захід відбувся на території озера Озюрко. Відкрили його методист відділу освіти Павло Монець, головний суддя змагань Іван Тищук та ветеран туризму Володимир Хаймик. Володимир Несторович розповів про розвиток дитячо-юнацького туризму в районі та особистий внесок Геннадія Яцуна у започаткування та проведення у 70-х роках минулого століття гри спортивного орієнтування.
Цьогоріч у районних змаганнях зі спортивного орієнтування загалом взяло участь понад 400 учнів. Тобто 44 команди дітей старшого, середнього та молодшого шкільного віку.
Успішному перебігу змагань сприяла гарна сонячна погода, яка підвищила настрій спортсменів та нагадала про початок туристського сезону. Цікаві та насичені дистанції, сплановані організаторами змагань, вимагали від учасників проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на місцевості.
А в підсумку перемогу здобули: серед шкіл І-ІІІ ступенів – команда ЗОШ І-ІІІ ст. села Раків Ліс (тренери: С.М.Карпік, В.В.Філюк), серед шкіл І-ІІ ступенів – команда ЗОШ І-ІІ ст. села Стобихівка (тренер: В.М.Якимчук). Переможці отримали подарунки, кубки та грамоти.
Призерами серед шкіл І-ІІІ ст. стали учні ЗОШ села Пнівне (ІІ місце, тренер А.Д.Лебіч) та вихованці НВК №1 м.Каменя-Каширського (ІІІ місце, тренери: Ю.Р.Гребенюк, В.В.Грицак); серед шкіл І-ІІ ст.– школярі ЗОШ села Теклине (ІІ місце, тренер В.М.Нивчик), учні ЗОШ села Рудка Червинська (ІІІ місце, тренер І.М.Приходько). Команди–призери отримали також кубки і грамоти відділу освіти, а учні, які здобули перемогу в особистому заліку, нагороджені медалями та дипломами районної станції юних туристів.
Високу спортивну майстерність і хороші результати продемонстрували також команди НВК №2 м.Каменя-Каширського та шкіл із сіл Воєгоща, Піщане, Видричі, Бузаки, Видерта, Соснівка, Клітицьк.
Кращим спортсменам-орієнтувальникам, які здобули перемогу на районних змаганнях, довірено представляти район на чемпіонаті області зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді Волині.
Оксана Пась,
методист станції юних туристів.

Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *