Незалежна громадсько-політична газета

Найкращі торти випікають кондитери нашого ВПУ

с1Учениця ДПТНЗ “Камінь-Каширське ВПУ” Анна Дубнюк стала переможцем конкурсу кондитерів. Дівчина власноруч виготовила та майстерно оформила смачний шоколадний торт, який припав до смаку навіть досвідченим кулінарам із луцької пекарні “Гляссаж”

На базі Оваднівського ліцею відбувся другий етап всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії “Кондитер”. У рамках заходу, що проходив у два тури, майбутні юні кондитери спочатку продемонстрували свої теоретичні знання з предметів — “Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства”, “Гігієна та санітарія виробництва”, “Устаткування підприємств харчування”, “Охорона праці”, “Організація виробництва та обслуговування”.

Практичний тур передбачав приготування торта з бісквітного напівфабрикату, оздобленого елементами з кондитерських вершків та шоколадної глазурі. Отож, саме за підсумками обох турів авторитетне журі конкурсу, професійні кондитери із пекарні “Гляссаж” міста Луцька Інна Юхимчук, Юлія Феремець та викладач спецпредметів кооперативного коледжу Львівської комерційної академії Світлана Кисляк визначили кращих.

Слід відзначити, що особливо свою творчість, майстерність, вміння проявила учениця ДПТНЗ “Камінь-Каширське ВПУ” Анна Дубнюк, яка оформила білосніжний торт шоколадною трояндою. Саме їй і було присуджено перемогу та перше призове місце.

Як розповіла про себе Анна, кухарем-кондитером вона мріяла бути із дитинства. Особливо їй вдається випічка: торти, тістечка та пончики. Багато теоретичних знань вона здобула, навчаючись у Камені-Каширському. А приїхала вона навчатися до нас у місто із невеликого села Комарове  Старовижівського району.

— Чому обрала для себе таку професію? Певно, тому, що дуже люблю солодощі та готувати, — розповідає дівчина.

На запитання, чи опанувала вона вже мистецтво випікання домашніх великодніх пасок, з посмішкою на вустах Анна Дубнюк додає:

— Паски на Великдень завжди пече моя мама. Вона у цій справі справжній майстер, а я їй допомагаю, вчуся усьому від неї. Адже окрім дотримання рецептури, паски треба ще  випікати за певними церковними канонами.

Вже так склалося традиційно, що ось уже кілька років поспіль вихованці нашого училища здобувають призові місця на різних кулінарних конкурсах. Це свідчить про високий рівень підготовки учнів із цієї професії та хорошу навчальну базу. Нагадаємо, що минулоріч вихованка Камінь-Каширського ВПУ Ольга Куліневич здобула срібну медаль на всеукраїнському конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу, а її майстер виробничого навчання  Іван Ілюшик був відзначений у номінації “Золотий український шеф-кухар року”.

Олесь Федорович.

с3

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *