Незалежна громадсько-політична газета

Шевченкове слово у нашому серці

с1Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому. Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі і благородні почуття. Можливо, Тарас Григорович є взірцем, з якого кожен повинен брати приклад.

Саме в ці дні у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів села Хотешів відбулася низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем.
Учителі готували і проводили тематичні уроки, бесіди, літературні години, інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко», літературні читання «Вінок Кобзареві!», шевченківське лото, різноманітні конкурси тощо. Учні школи писали твори, створювали презентації, випускали предметні стінгазети, малювали малюнки до творів Т.Г.Шевченка.
З особливим піднесенням до свята готовалися учні 5 класу (вчитель Т.М Нечипорук.), яким випала честь відкрити тиждень на тематичній лінійці. Пятикласники з гордістю декламували поезію, розповідали про життя і творчість великого Кобзаря, вшановували його пам’ять запаленою свічкою, молитвою за Україну.
Учні 10-11 класів (вчителі Н.А. Свистун та Л.М Литвин) теж виявили неабиякі філологічні нахили і здібності. Вони змагалися в інтелектуальній грі «Найрозумніший». Переможцями виявилися майбутні випускники школи.
Не можна не згадати і наймолодших учнів школи. Першокласники взяли участь у літературному читанні «Вінок Кобзареві» (класоводи Н.М. Степанюк, М.П. Птачик) Маленькі дитячі роздуми захоплювали всіх своєю неординарністю і яскравістю.
Учасники змагань довели, що, звертаючись до Кобзаря, вони «причастилися вічністю», помудрішали, духовно зросли, бо Тарас Шевченко для кожного свідомого українця є символом незламності духу, патріотизму й щирої любові до України. Нехай його величне ім’я об’єднає всіх нас незалежно від поглядів та переконань задля щасливого майбутнього рідної України
Тетяна Нечипорук, вчитель-словесник ЗОШ села Хотешів.

100_2183

100_2209

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *