Незалежна громадсько-політична газета

Кожні вулиця і провулок мають депутата

Питання про закріплення за округами депутатів виникло у зв’язку з тим, що окремі вулиці Каменя-Каширського були без представництва у самоврядному органі міста.

Виборча система, за якою на останніх виборах обиралися депутати в міські та сільські ради, не була чисто мажоритарною або чисто пропорційною. Виборці віддавали свої голоси не тільки за партію, але і за конкретного кандидата, закріпленого партійними босами за відповідним територіальним виборчим округом. Однак перемогу йому гарантувала не завжди більшість набраних голосів у окрузі, в якому його обирали, а й іноді загальний рейтинг підтримки виборців тої чи іншої політсили в конкретному населеному пункті в цілому. Через це так склалося, що від окремих округів-вулиць нашого міста в міську раду не було обрано жодного депутата. А від деяких пройшло по кілька обранців!
Отож, на одному із останніх засідань сесії депутатів міськради офіційно закріпили за округами, правильніше вони їх перерозподілили між собою. Бо, як наголосила секретар міської ради Наталія Бащук, кожна вулиця повинна бути представлена. Вона додала, що при розподілі були враховані в більшості побажання самих депутатів. Однак, як повідомила Наталія Миколаївна, цей поділ не є остаточним і можуть бути внесені зміни.
Отож, округи розподілені таким чином. За вулицями Коніщука, 8 Березня, Набережною, Огородня, Садова, Романа Мстиславича, провулками Коніщука, Набережним, Садовим закріплено депутата Руслана Бобка; за площею Культури, вул. 17 вересня, Ковельська (від 1 до 27 № буд. (ліва сторона), від 32 до 40 (права сторона) — Тетяну Дунайчук; за вул. Лісна, Торгова, Матросова, Ковельська (від. буд. №64 до №170), пров. Торговий, Низький, Матросова — Наталію Бащук; за вул. Некрасова, Квітна, Гоголя, Хлібна, Сонячна, Ковельська (від буд. №64 до 170 (ліва сторона) від буд.№64 до №170 (права сторона), пров. Кривий, Некрасова, Дорожній — Юрія Бороха; за вул. Польова, Шабліовського, пров. ПольовийШевченка — Олега Шуміка; за вул. 40 років Перемоги, Паші Савельєвої, Фестивальна, пров. Фестивальний, Неродів — Сергія Ткача. А ось інтереси жителів вул. Спортивна, Фрунзе, Комсомольська, Івана Мазепи, Січових Стрільців, Застав’я та провулків із відповідними назвами в міськраді представлятиме депутат Інна Йовчик; вул. Шевченка (від буд. №1 по буд. №41 (ліва сторона), від буд. №2 до 74(права сторона) — Дмитро Сидорчук; вул. Шевченка (від №43 (ліва сторона) та від буд. №76 (права сторона)) — Богдан Калюх; вул. Івана Франка, Дзержинського, Луначарського, Чапаєва, Чорновола, Бориса Гожого, Глущика, Олімпійська, Романа Шухевича, Тиха та пров. Тихого — Петро Ханайчук; вул. Аеродромна, Героїв Чорнобиля, Магістральна, Шкільна, Гагаріна, Вузька, та провулків із відповідними назвами — Богдан Козак; вул. Меліораторів, Максима Рильського, Коніщука, Набережна, пров. Меліораторів — Світлана Козловська; вул. села Олексіївка — Інна Бігун; вул. Чкалова, Воля (від будинку №2 по №66) — Сергій Кузьмич.
Не залишили без депутатського представництва й інші мікрорайони міста. Так, за вул. Суворова, вул. Воля та пров. Волі закріплено Аллу Шваюк; за вул. Ватутіна, Воля (від буд. №101) — Віталія Каширця; за вул. Богдана Хмельницького, Олега Кошового, Щорса, пров. Ватутіна, Комарова, Олега Кошового — Миколу Шворака; за вул. Комарова, Окружна, Поричанська, Ярослава Мудрого та пров. із відповідними назвами — Світлану Бащук; за вул. Михайла Грушевського, Гайова, Стуса, Ватутіна — Юрія Ратнюка; за вул. Кузнецова, Нова Воля, Миру, Острівна, Степана Мельника, Східна, Цирська, Шабліовського та дотичними провулками — Валентину Приходько; за вул. Ватутіна, Данила Галицького, Перше Травня, Затишна, Свердлова, Поліська та провулками — Ростислава Кота; за вул. Перше Травня (від буд. №1 до №39 (ліва сторона), від №2 до №20 (права сторона)) — Віктора Приймака; за вул. Торгова, Болотна, Пушкіна та провулками із відповідними назвами — Сергія Шуміка; за вул. Вокзальна, Зої Космодем’янської, Ковельська, Котовського, Погранична, Льва Толстого, Погранична радянська, Степана Бойка, Три Дуби — Ігоря Каденчука; за вул. Ярослава Галана, Надрічна, Спиридона Гнатюка, пров. Надрічний, Лісовий, Спиридона Гнатюка — Петра Герасимика; за вул. Садова, Савчука, Академіка Гарбарчука, Молодіжна, Ковельська, Лугова, Червинка, Футбольна, Фермерська,Космонавтів, Щаслива, Лісова та дотичними провулками — Оксану Каденчук.
Цікаво, що голова депутатської фракція ВО “Батьківщина” Богдан Калюх, аби допомогти молодим колегам-депутатам, взяв під свою протекцію ще й додатковий округ — вул. Меліораторів, Максима Рильського, Набережна, Коніщука.
Олесь Федорович.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *