Незалежна громадсько-політична газета

Добровольці завжди у перших шеренгах

сВ Україні 14 березня вперше відзначено День українського добровольця, установлений 17 січня ц.р. Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в сус-пільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.
З історії України можна навести доволі багато прикладів добровольчого руху, починаючи із Запорізької Січі і до сьогоднішніх днів. Без сумніву, найновішим і найближчим до нас у часовому просторі є приклад добровольців-Героїв Революції Гідності та воєнних дій на сході нашої держави. Тисячі звичайних українських громадян залишили власні справи і вийшли на Майдани України, протестуючи проти антидержавної політики тодішнього керівництва країни, а потім першими взяли зброю і стали на захист своєї землі від ворога на Донбасі. Серед них — і десятки жителів нашого району. Із окремими із тих, кому дозволили життєві обставини, у День вшанування добровольців зустрілися голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук і голова районної ради Віктор Сус. Вони щиро подякували мужнім чоловікам за їхню хоробрість, відданість і готовність захищати матір-Україну від окупанта.
Учасники зустрічі хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляків, чиї життя у розквіті років і сил обірвала війна на сході України. Вічна пам’ять полеглим, а живим — шана і честь.
Наш кор.
Фото із сайту райдержадміністрації.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *