Незалежна громадсько-політична газета

На вершині знань рідної мови

с1Вихованці і викладачі Камінь-Каширського ВПУ вкотре довели, що рідна мова у навчальногому закладі — одна з основних дисциплін. Це засвідчив успіх учениці училища Анни Плясун, яку визнано переможцем Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.
Нещодавно в Луцьку відбувся обласний етап XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Як правило, від дітей, які беруть в ньому участь, вимагається не лише продемонструвати знання граматики, орфографії, лексикології, фразеології, тощо, а й показати вміння у написанні творів різних жанрів, добирати українські відповідники до слів іншомовного походження, пояснити фразеологічні звороти та їх використання у мовленні і т.п.

Словом, перед юними мовознавцями стояло чимало непростих та воодночас цікавих завдань. Особливо ж приємно те, що учениця Камінь-Каширського ВПУ Анна Плясун, яка представляла наш район, виборола перше місце серед учнів профтехучилищ та загальноосвітніх навчальних закладів.
На конкурсі дівчина була разом зі своїм викладачем української мови Катериною Федчик. Вчителька і розповіла нам про свою вихованку:
— Анна із села Осівці, навчається у нашому училищі на першому курсі за спеціальністю “Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення”. Вона здібна, обдарована учениця, є відмінницею, перший семестр закінчила з високими результатами та отримує підвищену стипендію. Тож і не дивно, що в училищному конкурсі знавців української мови ім. Петра Яцика їй не було рівних. Згодом свій успіх закріпила на обласному рівні, а тепер ось здобула перемогу й у міжнародному конкурсі. Без перебільшення, це вагомий успіх. Адже загалом за титул кращого знавця рідної мови змагалися 27 представників загальноосвітніх навчальних закладів, 12 — студентів вузів та троє — закладів профтехосвіти.
Нагороду, зокрема грамоту, і цінні подарунки Анні Плясун вручив відомий український письменник, публіцист і журналіст, в минулому багаторічний редактор Камінь-Каширської районної газети Іван Корсак.
Сергій Шиліпук.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *