Незалежна громадсько-політична газета

Україно, єдиною будь!

VLUU L210 / Samsung L21022 січня патріотична громадськість у нашій країні та за її межами відзначила День соборності України. Саме цього дня майже століття тому волелюбний український народ об’єднався у спільну державу, показавши світові таким актом, що ми не раби, не порожнє місце на історичній і політичній мапі Землі, а самобутні і впевнені у собі люди, які вміють боротися за власну свободу. І хоч через різні складні обставини проіснувала молода українська державність недовго, та в серцях нащадків на довгі роки залишився горіти вогонь національного духу, який не вдалося згасити жодним ворогам.

 Не залишилася поза увагою така визначна подія і серед жителів нашого краю. У переддень свята в районному будинку культури відбулися урочисті збори та концерт пам’яті. Відкрив дійство заступник голови районної ради Сергій Дмитрук. Під час свого виступу Сергій Олександрович зазначив, що день 22 січня ввійшов до національного календаря як велике державне свято. Адже це подія, про яку мріяли покоління українських патріотів,  – прояв братерства нашого народу. Він наголосив, що сьогодні усім нам, як і в ті далекі часи, потрібно єднатися, аби в Україні панував мир, злагода, аби вона була сильна і неподільна.

Згадав про непросту українську минувшину і перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік. Він наголосив, що навіть будучи поділеними між кількома чужинними державами, українці вірили і сподівалися на національне об’єднання. І ось через сім десятиліть вони таки здобули реальний шанс відновити історичну справедливість та утвердити власну державність. 24 серпня 1991 року на карті світу постала незалежна Україна. Однак боротьба на цьому не завершилась, навпаки, сьогодні перед Україною та її народом постало ще більше випробування, – зазначив промовець.

– Нас знову намагаються роз’єднати, знесилити, поневолити, сподіваючись, що українцям забракне єдності. Скажу ствердно: марно сподіваються! Ми обов’язково вистоїмо і переможемо. Російському агресору не вдасться реалізувати свої підступні плани, бо українці – сильні і єдині.

Підсумовуючи сказане, він додав також, що ми не маємо жодного морального права стерти з пам’яті подвиг тих, хто віддав життя за Україну. Бо завдяки їхній рішучості, неймовірному патріотизму Україна обрала правильний вектор у власному державотворенні. Опісля присутні у залі вшанували усіх полеглих героїв хвилиною мовчання.
Під час урочистого заходу із вітальним словом до громадськості звернувся і настоятель Свято-Миколаївського храму міста отець Володимир Мицько. У своїй промові отець Володимир звернувся і до подій сучасності, наголосивши, що на кожному із нас лежить велика відповідальність за долю України.
– Дійсно, зараз ми переживаємо такі часи, що нас хочуть роз’єднати. Тож сьогодні потрібно не тільки згадувати давно минуле, а також нарешті зрозуміти, що на нас із вами лежить велика відповідальність – відповідальність часу змін. Не мріяти про краще життя, а вчити прийдешні покоління своїм прикладом змінюватися на краще.
Завершив офіційну частину заходу Сергій Дмитрук, який привітав усіх із загальнодержавним святом – Днем Соборності України та побажав міцного здоров’я, великої наснаги в житті.
Услід за цим працівники культури району спільно із вихованцями дитячої школи мистецтв представили загалу патріотичний святковий концерт.
Олександр Приймак. Фото автора.

VLUU L210 / Samsung L210VLUU L210 / Samsung L210VLUU L210 / Samsung L210VLUU L210  / Samsung L210

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *