Незалежна громадсько-політична газета

Зігріймо серця сиріт любов’ю

VLUU L210  / Samsung L21015 січня з благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького та за сприяння духовенства Української Православної церкви Камінь-Каширського району у нашому місті відбувся благодійний різдвяний концерт.
Ключовою метою заходу, який проходить щороку ось уже вчетверте поспіль, цьогоріч — збір пожертв для підтримки дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, для діток, батьки яких загинули у зоні проведення АТО, а також для лікування 17-річного Владислава Деркача із села Краснилівка.
Приємно відмітити, що громадськість не обділила таке позитивне дійство увагою. Яскраве підтвердження тому — величезна кількість людей, які зібралися цього дня у приміщенні актової зали районного будинку культури, аби послухати співочі таланти творчих колективів і внести свою посильну частку допомоги тим, хто цього найбільше потребує.
Розпочалась благодійна акція з різдвяного піснеспіву у виконанні зведеного хору духовенства під керівництвом настоятеля Свято-Успенського храму села Качин отця Георгія Матича. Потому з вітальним словом до громади звернувся благочинний протоієрей Стефан Михалюк, котрий побажав присутнім відкрити свої серця милосердю.
Далі глядачі наповну змогли насолодитися цікавими автентичними колядками у виконанні церковних хорів із сіл Сошичне і Теклине. Особлива теплота відчувалася у віншуваннях, які вони адресували усім присутнім.
Різдвяний вертеп представлений вихованцями недільної школи, що діє при Хрестовоздвиженському храмі села Личини, змусив присутніх щиро пустити гірку сльозу. Направду дивитися повчальну історію про бідову долю сироти, над котрою знущається прийомна мати, змушуючи у лютий мороз і сніг шукати підсніжники, без сліз було неможливо. У своєму виступі діти показали, що найголовніше в цьому житті – це любити і прощати одне одного.
А ось народний аматорський фольклорний колектив “Криниця” із села Видерта, який, до слова, нещодавно брав участь у програмі “Фольк-Music” на Першому національному каналі українського телебачення, навпаки повеселив глядачів, звучно та душевно заспівавши місцеві колядки “А вчора-звечора” і “Ой в саду, саду”. А опісля ще й побажали присутнім, щоб над ними завжди було мирне небо.
Молодіжний хор Свято-Успенського храму с. Добре зачарував глядачів співом різдвяних піснеспівів.“Спи, Ісусе, спи” та “Пречиста Діва”.
Найбільше запам’ятався цього дня виступ хору районного будинку культури “Родовід”. Їх вокальний талант лунав на усі кінці чималої зали, торкаючись сокровенних закутків душі. Як наслідок, оплески і овації вдячної публіки.
Під завершення святкового вечора пом’янули усіх захисників, які поклали свої голови, боронячи нашу країну, героїв “Небесної сотні” і всіх спочилих у Бозі православних християн.
Далі пролунало традиційне “Многоліття” всім живим, тим, хто продовжує славні традиції благодійництва та допомоги і підтримки інших.
Насамкінець отець Стефаній щиро подякував усім присутнім за їх милосердність та добрі, благодійні серця. Та, вже за традицією, оголосив розмір пожертв, котрі вдалося зібрати під час благодійного концерту. Зауважимо, що це майже 14 тисяч гривень. Ще 40 тисяч гривень надійшли від громад благочиння.
Він також зазначив, що підсумок акції відбудеться у вівторок, 17 січня, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці нашого міста. Тут духовенство урочисто передасть зібрані кошти адресатам.
За інформаційне сприяння у підготовці публікації редакція дякує Камінь-Каширському благочинню.
Олександр Приймак.

VLUU L210  / Samsung L210VLUU L210  / Samsung L210

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *