Незалежна громадсько-політична газета

В Іваномислі освятили придорожній хрест

 

DSCN7467-1024x768З прадавніх часів для українців хрест є символом життя, істини і спасіння. Особливо шанованим він став з приходом християнства на наші землі, адже втілював собою видиму ознаку перемоги Господа нашого Ісуса Христа над гріхом, прокляттям і смертю. Саме відтоді в українського народу існує благочестива традиція встановлювати на роздоріжжях чи при дорозі поклонні хрести, як нагадування про безмежну любов Спасителя, який віддав своє життя заради спасіння людства.

 Нещодавно відтворити давній звичай у своїй малій батьківщині вирішила і громада села Іваномисль. У переддень Різдва тут, на одному із перехресть центральних вулиць, було встановлено придорожній хрест. Прикметно, що до спільної праці згуртувалися як дорослі, так і молодь. Незважаючи на тріскучий мороз, який  добряче відчувався цього дня, вони досить швидко впоралися із роботою. Далі відбулося коротке богослужіння, під час якого настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Полиці священик Андрій Підвальний, який духовно опікується також і мешканцями Іваномисля, здійснив чин освячення.

Насамкінець Отець Андрій побажав присутнім богомольцям, щоби Сила Хреста Господнього берегла всіх, хто буде проходити чи проїздити біля цього місця, від усілякого зла.

За інфор. Камінь-Каширського благочиння підготував Олександр Приймак.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *