Незалежна громадсько-політична газета

Сергій Панасюк: Інвестувати у здоров’я потрібно через спорт

сДавно минули часи, коли для занять фізкультурою чи спортом достатньо було одного лише бажання. Сьогодні, як каже директор Камінь-Каширського міського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Сергій Панасюк, щоб заохотити молодь до спортзалу, необхідно створити відповідні умови.

Приємно, що спортивне життя нашого Каменя-Каширського стало в останні роки ще більш яскравим і різноманітним. Зокрема, в місті осучаснено спортивну інфраструктуру. Нарешті відремонтовано стадіон “Колос”, запрацювали спортивний фітнес-клуб “LIDER SPORT” та комплекс для важкоатлетичних занять. А щоб втілити спортивні заходи у життя, активно та плідно над цим разом з іншими працює у нашому місті центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”. Отож, про те, що нині являє собою ця організація, та про її здобутки за рік розповідає “Поліссю” її активний директор Сергій Панасюк (на фото).

— Сергію Івановичу, передусім, скажіть, як би ви оцінили розвиток спорту в Камені-Каширському?
— Скажу відверто: на тлі інших районів нам нема на що нарікати. Маємо хороші здобутки на обласних змаганнях, маємо і підтримку місцевої влади. А як інакше: якщо жителі дбають про своє здоров’я, то й влада має цим опікуватися, підтримувати спорт та здоровий спосіб життя.
Тож приємно, що гарна співпраця у нас склалася з міськими депутатами, які ставляться з розумінням до наших проблем. До речі, цьогоріч міська рада вперше заклала в свій бюджет нам на фінансування рекордну суму коштів — 44 тис. грн. Для порівняння, минулоріч нам виділили лише 17 тис. грн.
— Сергію Івановичу, не всі мають можливість відвідувати спортшколи. Як бути тим, хто займається фізкультурою та спортом для свого задоволення на вуличних майданчиках? Чи ведеться робота, аби підтримати таких спортсменів?
— Дбаємо і про них, розвиваємо матеріально-технічну базу для занять масовим і дитячим спортом. Зокрема, стараємося підтримувати в належному стані вуличні спортивні об’єкти. Зрозуміло, що в міру своїх фінансових можливостей. Так, у попередні роки силами міського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” були відновлені футбольні поля, волейбольні майданчики у парковій зоні та в урочищі “Озюрко”, де масово відпочивають жителі міста.
— А чи можна назвати камінь-каширську молодь спортивною?
— Передусім наголошую, що основним завданням в роботі міського центру “Спорт для всіх” є залучення широких верств населення до регулярних оздоровчих занять, формування у громадян потреб рухової активності та створення умов для цього. Ми не готуємо спортсменів, це компетенції інших структур. Тому і оцінка чиїхось здібностей — не наша прерогатива.
Без перебільшення, наша молодь — найперспективніша частина жителів міста. Це покоління інтернету, спілкування без кордонів, інформаційних технологій. Вони вже давно в Європі. Сьогодні серед молодих людей у моді – бути самостійними, успішними й здоровими. А тому вони чудово розуміють, що досягти цього складно без занять спортом.
Але не лише міська молодь, а й багато мешканців сільської місцевості району дбають про здоровий та спортивний спосіб життя. Здебільшого це учні і студенти. Тому стараємося робити все, щоб і вони мали безперешкодний доступ до спортивної інфраструктури міста.
— Тобто ви активно співпрацюєте із сільськими спортсменами та фізкультурними колективами?
— Нам дозволено створювати філіали в селах. Часто залучаємо сільських жителів до у часті в міських змаганнях та турнірах, які проводить центр “Спорт для всіх”. Приміром, хлопці з села Піщане Володимир Кузьмич та Сергій Ворошик були неодноразовими учасниками обласного фестивалю силачів “Козацькі розваги”. Досить гарно на цих змаганнях торік також проявив себе учасник АТО Анатолій Сущ з Карпилівки. Його односельчанин Олег Баран брав участь в турнірі з гирьового спорту, що проходив на базі НВК №2 міста.
— Чув, що працівницю садочка “Колосок” села Раків-Ліс Ніну Карпік за спортивні досягнення відзначено грамотою обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”. Розкажете докладніше?
— Якщо в кількох словах: є ряд всеукраїнських заходів, які щорічно проводять всі центри “Спорт для всіх” України. Про їх проведення обов’язково інформуються міські організації та структури. В тому числі школи та садочки. Вихователь фізкультури Ніна Карпік вже кілька років активно бере участь в цих спортивно-масових заходах. Минулого року вона взяла участь у фестивалі “Рух заради здоров’я”. Відзняла відеоролик, як дітки займаються фізичним вихованням під її керівництвом. У підсумку Ніна Карпік стала переможцем фестивалю, здобула перше місце і була відповідно відзначена грамотою, кубком і подарунком обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, який цей захід проводив.
Олесь Федорович.
фото автора.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *