Незалежна громадсько-політична газета

На Камінь-Каширщині зменшилася народжуваність

16939855_303Що на це повпливало? Важко сказати. Але у 2016-му у нас на світ з’явилося майже на сто діток менше, ніж у попередньому році.

Отже, Камінь-Каширським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції та посадовими особами сільських рад району протягом 2016 року зареєстровано 955 народжень дітей (з них 4 мертвонароджених). А у 2015 році було зареєстровано 1059 діток.
До речі, народилося минулого року більше хлопчиків – 489. Дівчаток – 466.
Плідним виявився цей рік на двійнят. У районі зареєстровано народження трьох пар двійняток. Це, зокрема, у селах Раків-Ліс та Пнівне і у місті Камінь-Каширський. А також зареєстрована одна трійня в селі Тоболи.
Найпоширенішими іменами у 2016 році були серед хлопчиків – Дмитро, Андрій, Богдан, Арсеній, Михайло, Тимофій, Максим; серед дівчаток – Анна, Анастасія, Мілана, Софія, Вікторія, Юлія, Злата.
Називали батьки своїх дітей і рідковживаними іменами. Наприклад, хлопчиків – Авенір, Платон, Демір, Ільдар, Архип, Орест, Аян, Віллі, Корнилій, Єремій, Рувім.
Дівчаток – Руф, Рахіль, Сара, Сусанна, Дана, Еріка, Тавіта, Серафіма, Анісія, Ніколь.
Смертність у районі в 2016 році становила 756 осіб, з них 2 діток до 1 року (у 2015 році померло 786 людей).
Ради цікавості можна навести деякі показники в розрізі окремих сільських рад. Так, наприклад, у Раково-Ліській сільській раді зареєстровано 65 народжень, 33 смерті, 18 шлюбів; у Черченській сільській раді – 46 народжень, 25 – смертей, 14 – шлюбів; у Пнівненській сільраді – 49 народжень, 37 – смертей, 13 – шлюбів; У Броницькій сільраді – 41 народження, 17 – смертей, 8 – шлюбів; у Воєгощанській сільраді – 45 народжень, 19 – смертей, 15 – шлюбів. Це ті сільради, де зареєстровано найбільше актових записів. Принагідно назвемо і ті сільради, де таких записів зареєстровано найменше. Серед них – Верхівська (4 народження, 8 смертей, 1 шлюб), Великообзирська (4 народження, 17 смертей, 5 шлюбів), Личинівська (4 народження, 4 смерті, 6 шлюбів). Водночас зауважте, що у Верхівській і Великообзирській сільрадах смертність переважає над народжуваністю у кілька разів, а у Верхівській померло стільки, скільки народилося. Сумно це констатувати, але окремі села вимирають.

Високосний рік не став завадою для закоханих

Незважаючи на те, що минулий рік був високосним, а його звикли вважати неблагополучним для одруження, він все-таки виявився досить плідним на створення нових сімей. Так у 2016 році було складено 83 актових записів про шлюб у місті Камені-Каширському. А в районі зареєстровано 322 шлюби, що на 41 шлюб більше, ніж у минулому році. З цього можна зробити висновок, що 2016 рік був для молодят успішним у створенні нових сімей.
До речі, цього року укладено 4 шлюби українців (жителів району) з громадянами інших країн, зокрема, Республіки Польща (2 шлюби) та Республіки Білорусь (2 шлюби).
Камінь-Каширський район за кількістю розірвань шлюбів завжди мав найнижчі показники, але протягом 2016 року число розлучень збільшилось і у нас. Так, у 2016 році шлюб розірвало 108 подружніх пар, що на 25 більше, ніж у минулому 2015 році.
Ірина Чоп, начальник Камінь-Каширського РВ ДРАЦС Головного ТУЮ у Волинській області.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *