Незалежна громадсько-політична газета

Інвестиційні проекти Каменя допоможуть реалізувати поляки

ссНа це сподівається міський голова Василь Бондар

Минулого четверга Камінь-Каширський з робочим візитом відвідали представники владних структур польського міста Мєндзижец Подляский. Делегацію очолював заступник бургомістра Грегож Любік. З ним зустрівся міський голова Василь Бондар та обговорив питання залучення європейських грандів на розвиток нашого міста в рамках співробітництва.

За словами Василя Івановича, на сьогодні нашою міською радою розроблена документація на декілька інвестиційних проектів. Саме ці документи і були спільно підписані та передані польським партнерам. Зокрема, влада нашого міста планує залучити міжнародні кошти на облаштування центральної паркової алеї, на будівництво декоративних фонтанів та майданчика для співів у парковій зоні.
Василь Бондар коротко розповів гостям про історію нашого міста, ознайомив польських партнерів з його інфраструктурою. Також він відповів на запитання поляків. А, зокрема, Грегож Любік подякував особисто міському голові Василю Бондарю, депутатам за плідне спілкування і висловив сподівання на подальше співробітництво.
Нагадаємо, що дружні відносини між нашим та польським містом тривають більше восьми років. Ще у 2008-му була підписана попередня угода про партнерство і співпрацю. За ці роки було реалізовано багато цікавих проектів у рамках освіти та культури. Неодноразово наші талановиті школярі мали змогу їздити на мистецькі фестивалі до Мєндзижеца Подляского. Крім того, польська сторона надавала допомогу військовослужбовцям міста, задіяним в антитерористичній операції на сході України, передавши їм спорядження — палатки, спальні мішки, медичні препарати.

Олесь Федорович.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *