Незалежна громадсько-політична газета

У Камені-Каширському відкрили спорткомплекс для важкоатлетів

VLUU L210 / Samsung L210Справжнє передноворічне диво трапилося цими грудневими днями у нашому місті. Замість старої котельні, яка роками стояла пусткою поряд з готелем “Турія” і, правду кажучи, останнім часом справляла просто гнітюче враження, відтепер діятиме сучасний важкоатлетичний комплекс.

Завдяки продуманому плануванню в порівняно невеликій будівлі вдалось розмістити тренувальний зал на п’ять помостів, душові кабіни, санвузли, котельню і навіть окрему кімнату для тренера.
Вражаюче, та втілили такий проект лише за рік. А все завдяки спільним і злагодженим діям представників різних рівнів влади та небайдужих громадських активістів, що долучилися до цієї благої справи.
Загалом на переоблаштування котельні було витрачено понад 1 мільйон гривень. 200 тисяч надали з обласного, решту суми, за програмою співфінансування, виділили з районного та міського бюджетів. Планується, що тренувальна зала дозволить щотижнево проводити професійні заняття для близько 40 спортсменів.

До слова, гостями урочистостей з нагоди відкриття комплексу стали: народний депутат України Ірини Констанкевич, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, міський голова Василь Бондар, керівник відділу молоді та спорту РДА Володимир Сінчук, депутати обласної та районної рад, містяни. Не оминули таку знакову подію у спортивному житті не лише нашого міста, а й області також очільник ГО “Федерація важкої атлетики міста Луцька” Борис Дєчєв і директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко. Вони й виконали почесну місію, перерізавши святкову стрічку.

Під час свого виступу керівник області Володимир Гунчик зазначив:
– Не обов’язково відкривати великі об’єкти. Все маленьке з часом переростає в значиме. Найважливіше, щоб молоді хлопці та дівчата повірили в те, що влада думає про них, і тоді буде результат.
Володимир Петрович додав, що сьогодні волинський спорт активно розвивається. Наші спортсмени досягають неймовірних висот – є призерами українських, європейських і світових турнірів. Тож такі комплекси дуже потрібні, адже сприяють вихованню фізично, духовно і морально здорової нації.
Наостанок Володимир Гунчик побажав, щоб у новому спортивному залі завжди відчувався дух перемоги та здорової конкуренції. На його переконання, зовсім скоро звідси постануть майбутні олімпійські чемпіони. Хороший старт цьому даний.
Народний депутат України Ірина Констанкевич назвала появу такого комплексу на теренах нашого району справжнім дивом. Вона подякувала всім, хто доєднався до цього проекту та допоміг втілити його в життя. На її думку, новий спортивний зал дійсно послужить людям, місцева молодь зможе гартувати тут не лише своє тіло, а й дух.
– Бачити, як з цієї котельні, зовсім непристосованого приміщення, постає сучасний спортивний зал – це справжнє диво. Символічно, що відбувається така подія саме на початку прийдешнього Нового року. Я бажаю вам у переддень великих і гарних свят, щоб все, що ми робимо, завершувалося мудрими і гарними справами. Щоб наша діяльність не була порожньою, – сказала вона.
Саме на ключовій ролі небайдужих у розвитку важкої атлетики Волині акцентували особливу увагу цього дня громадський активіст Борис Дєчєв і директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко. За їхніми словами, важкоатлетичний спорт є дуже дорогим. Один кілограм виробів вартує 196 гривень. Для прикладу, тренувальна штанга виробництва фірми “Eleiko” (Швейцарія), яких на комплекс придбали п’ять штук, у зборі коштує 4,5 тисячі євро – немалі гроші. Загалом було закуплено 24 грифа, велику кількість важкоатлетичних дисків, інший спортивний інвентар.
Як розповів Андрій Авраменко, йому дуже приємно, що сьогодні на Волині активно розвивається важкоатлетичний спорт, а зародження нових центрів, які його пропагують, надає наснаги і сили для подальшої роботи.
Приємним завершенням заходу стало вручення заохочувальних нагород найменшим штангістам нашого району, а також виступ їх старших колег. Присутні відмітили високий рівень спортивної майстерності юних важкоатлетів, особливо вміння володіти штангою, яке демонстрували призерки обласних та всеукраїнських змагань Валерія Козак і Оксана Привиденець. Зважаючи, що секція важкої атлетики діє в районі менше року, їх тренер Валентин Андрусь втішений такою оцінкою публіки.
Олександр Приймак,
фото автора.

 

VLUU L210 / Samsung L210

VLUU L210 / Samsung L210

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *