Незалежна громадсько-політична газета

Перевиконання бюджету — результат організованої роботи

с1Під завершення 2016 року напередодні Дня Святого Миколая депутати районної ради розділили «миколайчики» майже на 8 мільйонів гривень, проголосувавши за внесення змін до районного бюджету.

Останній календарний місяць року завжди є дуже насиченим. Чимало роботи в цей період, зокрема, і в депутатів районної ради. Адже вони намагаються не просто плідно завершити роботу у цьому році, а й закласти надійний фундамент для наступного.
Отже на чотирнадцятій позачерговій сесії районної ради сьомого скликання народні обранці прийняли ряд важливих рішень. Серед іншого звільнили від орендної плати за приміщення на 2017 рік Камінь-Каширську районну організацію УТОС, районну раду ветеранів війни і праці та звільнили від сплати комунальних послуг філіал обласного відділення гемодіалізу на базі Камінь-Каширської ЦРЛ. Дозволили депутати районної ради Камінь-Каширській ЦРЛ самостійно змінювати тарифи на платні медичні послуги та на платні ортопедичні стоматологічні послуги відповідно до чинного законодавства. Затвердили також деякі програми на наступні роки. Йдется передусім про районну цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017–2020 роки та програму підтримки Камінь-Каширської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини на 2016–2017 роки. Погодили депутати на цій сесії перелік доріг місцевого значення, ремонтні роботи на яких планують реалізувати у 2017 році на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. Надали депутати також дозвіл на купівлю автомобіля для районної ради.
Але найважливішим питанням порядку денного цієї сесії було внесення змін до районного бюджету 2016 року.
Ці зміни, як зауважив начальник фінуправління РДА Валерій Бортнійчук, викликані необхідністю розподілу надпланових надходжень до районного бюджету, змінами в трансфертах з державного, обласного і місцевих бюджетів, а також внесення змін в кошторисні призначення видатків головних розпорядників коштів районного бюджету. Адже за підсумками 11 місяців цього року виконання районного бюджету становить 110,3 відсотка. Тобто понад план надійшло більше двох мільйонів гривень.
Відтак, зокрема, за рахунок додатково отриманих доходів збільшився обсяг видатків загального фонду районного бюджету на 2036,295 тис. грн. З них депутати районної ради виділили 1031,4 тис. грн на видатки головних розпорядників коштів районного бюджету у наступних розмірах:
– відділу освіти 75,3 тис. грн на програму соціального захисту працівників освіти (оплата доїздів вчителів);
– районній раді 811 тис. грн., в тому числі: 26 тис. грн на збільшення призначення утримання трудового архіву, 20 тис. грн на надання допомоги за заявами громадян, 30 тис. грн на мобілізаційні заходи, 435 тис. грн на утримання апарату районної ради і адмінприміщення та 300 тис. грн на будівництво соціально-культурного центру с. Карпилівка через бюджет розвитку;
– управлінню соціального захисту населення РДА на надання допомоги за заявами громадян – 56 тис. грн (в тому числі зубопротезування учасникам АТО), грошової компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку та інвалідам – 2,4 тис. грн, на фінансову підтримку громадським організаціям інвалідів та ветеранів – 45 тис. грн (на 7 ветеранських організацій по 5 тис. грн, УТОСу – 10 тис. грн) і на покриття заборгованості інших пільг ветеранам війни та праці (санаторно-курортне) – 9,7 тис. грн;
– райдержадміністрації 32,1 тис. грн на програми сільського господарства (підтримка особистих селянських господарств, де утримують 3 і більше корів – 14 тис. грн та 18 тис. грн на програму галузі молочного скотарства).
Окрім того сільським бюджетам виділили через субвенцію 201,095 тис. грн. Зокрема, на утримання місцевих пожежних частин – 120 тис. грн, Видертській сільській раді на придбання плафонів для вуличного освітлення – 12 тис. грн. Передбачили кошти і Мельнико-Мостищенській сільській раді на збільшення асигнувань на оплату праці апарату ради – 46,6 тис.грн, Осівцівській сільській раді на грошову оцінку земель – 4 тис. грн, Камінь-Каширській міській раді для благоустрою міста – 18,495 тис. грн.
За рахунок додатково отриманих доходів виділили обласному бюджету через субвенцію 70 тис. грн. на програму підтримки Камінь-Каширської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини.

с2
718,7 тис. грн також виділили на реалізацію районної програми забезпечення виконання Камінь-Каширською райдержадміністрацією повноважень, делегованих Камінь-Каширською районною радою на 2015-2017 роки.
Окрім того розпорядженням голови ОДА для Камінь-Каширського району додатково виділено стабілізаційну дотацію в розмірі 5961,405 тис. грн.
Тож цих майже шість мільйонів депутати розподілили наступним чином. 1480 тис. грн передбачили на співфінансування видатків на придбання шкільних автобусів. А 4044,9 тис. грн спрямували на районні установи.
Зокрема, відділу освіти виділили 1810,1 тис. грн. З них на збільшення кошторисного призначення на утримання загальноосвітніх шкіл – 1790,1 тис. грн. Це передусім на придбання предметів та матеріалів – 862,98 тис. грн, оплату послуг – 200,0 тис. грн, на оплату електроенергії – 313,9 тис.грн. та природного газу – 150 тис. грн. Також на придбання предметів тривалого користування – 110 тис. грн; на співфінансування реконструкції опалення ЗОШ с.Бузаки – 55,5 тис. грн; на заміну вікон в ЗОШ с. Пнівне – 5 тис. грн, на збільшення кошторисного призначення допомоги дітям-сиротам – 1,720 тис.грн.
На проведення ремонтів у клубних закладах передбачили 480 тис. грн. Певні суми виділили відділу у справах молоді та спорту. Наприклад, на збільшення кошторисного призначення на утримання ДЮСШа – 187 тис. грн (придбання предметів та матеріалів), на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань – 95 тис. грн, центру соціальних служб на збільшення асигнувань на оплату праці з нарахуваннями – 19,8 тис. грн. 650 тисяч гривень спрямували депутати на реконструкцію котельні під спортивний зал важкої атлетики.
Виділили також кошти на ремонт покрівлі стаціонарного відділення територіального центру. На ці цілі піде 80 тисяч. А ще 20 тисяч – управлінню соціального захисту на надання допомоги за заявами громадян, 10 тисяч – на надання одноразової допомоги дітям загиблих учасників АТО.
530 тисяч гривень депутати райради спрямували на збільшення кошторисного призначення центральної районної лікарні, а для ЦПМСД – 145 тисяч. До речі, район також отримав додатково медичну субвенцію в сумі 53,740 тис. грн.
Виділили депутати також 38 тисяч гривень на програму розробки схем планування територій.
Міському та сільським бюджетам зі стабілізаційної дотації виділено 436,505 тис.грн. З них на ремонт Пнівненського дитсадка піде 80 тисяч, на реконструкцію незавершеного будівництва адмінбудинку у селі Добре під ДНЗ – 300 тисяч, на ремонт Качинського сільського будинку культури – 25 тисяч, на ремонт Карасинського будинку культури – 10 тисяч та на придбання житла дітям-сиротам, дітям позбавлених батьківського піклування Нуйнівської сільради – 10 тисяч. А також на благоустрій міста 11,202 тисяч.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *