Незалежна громадсько-політична газета

Школярі з лісівниками ліси прибирали

с1Нещодавно працівники лісництв державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс» провели декілька акцій з прибирання довколишніх лісів. Так, зокрема, минулої п’ятниці школярі Полицівської загальноосвітньої школи спільно з лісничим Полицівського лісництва Аркадієм Гордійчуком та лісівниками підприємства із завзяттям вирушили на природу.

У спеціально підготовлені пакети діти збирали розкидані в довколишньому лісі пластикові пляшки та інший синтетичний непотріб. Адже відомо, що такі вироби в природньому середовищі розкладаються більше 100 років, а окремі важкі пластикові предмети здатні пролежати в землі й взагалі 500 років.

Директор Полицівської школи Роман Прокопчук переконаний, що подібні акції не лише роблять наше довкілля чистішим, а й виховують в учнях екологічну культуру.

— Лісівники Полицівського лісництва постійно допомагають нашій школі, — говорить Роман Петрович. — Так, наприклад, саме завдяки їх підтримці цьогоріч було нагороджено обдарованих учнів школи, а в минулі роки організовано турнір пам’яті нашого загиблого в зоні АТО земляка Сергія Приймака. Тому у нас з лісництвом налагоджена давня та тісна співпраця. Такі акції потрібні і нашим лісам, і нам, і нашим дітям. Їх користь у тому, що ми маємо змогу на власні очі побачити, що чекає нашу природу в майбутньому.

Примітно, шо в той же день аналогічну акцію провели також й учні Гуто-Боровенської школи, а перед тим ліс також прибирали й школярі Добренського лісництва. Там діти також спільно з лісівниками з неприхованим ентузіазмом навели лад у навколишньому лісі. Таким чином під час цієї акції школярі захотіли донести людям старших поколінь, що вивозити сміття у ліс негоже. Чисто ж бо не там, де прибирають, а там, де не смітять.

с2

с3

Сергій Шиліпук.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *