Незалежна громадсько-політична газета

Пам’ятний знак захисникам Укаїни встановили в селі Оленине

с1Мешкають в Оленине та довколишніх селах  не лише прихильники російського монарха Миколи ІІ, якому місцевий священик Леонід з окремими парафіянами встановили на церковному подвір’ї пам’ятник, а й справжні патріоти України. Багато з них брали участь в антитерористичній операції. Нещодавно в Оленине їхніми стараннями та за фінансової допомоги лісівників Городоцького лісництва,  було встановлено пам’ятний монумент захисникам України. Пам’ятний знак зведений, аби увіковічнити героїв усіх часів, що боролись за незалежність нашої Батьківщини.

Виконаний у чорному граніті, монумент являє собою понад півтораметрову стелу, на якій зображений сюжет з антитерористичної операції та викарбувані слова: “Тим, хто воював, воює і буде воювати за вільну і незалежну Україну”.

Саме ж відкриття пам’ятного знаку відбувалось на свято Покрови Пресвятої Богородиці, у День українського козацтва і захисника України. Окрім жителів Оленине участь у заході взяли воїни, які боронили суверенітет країни на сході, а також ветерани війни в Афганістані. Перед запрошеними, громадськістю села на початку відкриття пам’ятного знаку виступив Олениненський сільський голова Олександр Сидорук, який нині служить у Львівській 80-й десантно-штурмовій бригаді. Він наголосив: “Твердо переконаний — українська нація має право на щасливі вільне життя. Сьогодні ми віддаємо шану тим, хто не сховався, не побоявся, а пішов на захист держави від ворога. Проходячи чи проїжджаючи мимо цього пам’ятного знаку, багато людей задумається, чому так все сталось, що я зробив для своєї країни”.

— Такі монументи необхідно відкривати. Це — нагадування для нас усіх про подвиг молодих Героїв. І це необхідно робити. Пам’ять про тих, хто воював та воює за Україну, має бути вічною. Ми не маємо права забувати про них, — вважає Михайло Євчук, Видертський сільський голова, ветеран війни в Афганістані.

Після відкриття монументу учасники художньої самодіяльності села Оленине, зокрема, місцевої школи та народного аматорського фольклорного колективу “Дубровойка” потішили всіх автентичними піснями.

Олесь Федорович.

с3

с2

 

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *