Незалежна громадсько-політична газета

На вулиці Ватутіна – свято. Тепер вона найкраща в місті

 

с2Упродовж  літа  за  кошти  з  різних  джерел  фінансування тут  укладено  асфальт.  Об’їзна  дорога  розвантажить  рух транспорту,  особливо  великовагового,  через  центр  міста

 Днями в місті Камені-Каширському відбулося урочисте відкриття новозбудованої дороги по вулиці Ватутіна. Масштабне будівництво розпочалося ще на початку літа цього року. До цього ж вулиця Ватутіна, дорога по якій, до речі, на плані міста завжди вважалася об’їзною, була у вкрай плачевному стані. Без твердого покриття, лише місцями посипана щебенем, вона щовесни та щоосені перетворювалася на справжнісінький танкодром. Без перешкод проїхати по тих ямах можна було  або  лісовозом, або ще хіба що  трактором.  Сьогодні ж тут вже можна прокататися з вітерцем, насолоджуючись лише рівномірним звуком двигуна, а не гриманням кузова та підвіски. А все завдяки тому, що на умовах  співфінансування з держбюджету на цю добру справу було виділено кошти у сумі 4,3 мільйона гривень. 700 тисяч гривень на реконструкцію дороги вдалося відшукати у міському бюджеті, а ще 700 тисяч гривень фінансування надали з бюджету області. Таким чином спільними зусиллями вдалося прокласти понад два з половиною кілометри якісного та сучасного дорожнього полотна. І нині без перебільшень, цей відрізок дороги в Камені-Каширському можна вважати найякіснішим на теренах нашого району.

Так, за участю начальника департаменту інфраструктури облдержадміністрації Івана Мирки, голови районної державної адміністрації Валерія Дунайчука, голови районної ради Віктора Суса, міського голови Василя Бондара, депутата Волинської обласної ради Анатолія Буська, начальників філії «Старовижівський автодор» ДП «Волинський облавтодор» Миколи Янчука, Камінь-Каширської дорожньої дільниці Василя Остапука, Ратнівської дорожньої дільниці Олександра Прокопчука, представника Громадської ради при облдержадміністрації Ростислава Кухтея було урочисто перерізано святкову стрічку.

— Ідея здійснювати дорожньо-ремонтні роботи на умовах співфінансування сподобалася в Міністерстві інфраструктури, — говорить директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка. — Тут проведена  ґрунтовна робота райдержадміністрацією, районною та міською радами. За таку активність районного та міського керівництва держава погодилася профінансувати 80%  робіт. Такий вдалий експеримент ефективної співпраці не міг залишитися непоміченим. І я переконаний, що першочергово слід надавати підтримку тим, хто починає роботу своїми силами, там де люди хочуть будувати дороги, де громади співпрацюють з державою. Так як це було тут, у Камені-Каширському. Тут ще треба добудувати тротуари. Надіюся, що вдасться залучити кошти з обласного бюджету. Якщо місто, район, так як це вже робилося, також по копійці внесуть свій вклад, я думаю, нам вдасться їх добудувати.

— Нарешті збулася багаторічна мрія жителів району, — говорить голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук. – Чесно кажучи, на початку будівництва не вірилося, що до 23 серпня дорога буде здана в експлуатацію. Начальник Старовижівського автодору Микола Павлович Янчук запевнив, що все буде зроблено і свого слова дотримав. Завдяки плідній співпраці районної влади, міської ради, департаменту інфраструктури ОДА, служби автомобільних доріг, Старовижвіського райавтодору, до складу якого входить і Камінь-Каширська дільниця, нам вдалося це зробити. Ну і звісно ж, окремо хочу відзначити заслугу депутата обласної ради, члена постійної комісії з питань бюджету Анатолія Буська. Саме слово Анатолія Федоровича було одним із найвагоміших. Тепер ця вулиця стане швидкісною. Це дорога територіального значення Т 0311. Тому закликаю громадян, що тут живуть, бути уважними. Думаю, в майбутньому ми попросимо службу автомобільних доріг про встановлення знаків, що обмежують швидкість.

— Питання будівництва цієї дороги неодноразово піднімалося громадянами міста та керівниками району, — у вітальному слові промовив голова районної ради Віктор Сус. — Сьогодні ми є свідками того, що за короткий проміжок часу дорога зроблена.

У свою чергу Віктор Іванович подякував керівникам та колективам, що здійснювали ці масштабні роботи. Особливі слова вдячності голова районної ради висловив голові облдержадміністрації Володимиру Гунчику, який особисто переймався цим будівництвом, та депутатові обласної ради Анатолію Буську.

— У нашому районі є багато проблемних доріг, вони будуть відповідно ремонтуватися. Будемо здійснювати цю роботу, виходячи з власних реальних можливостей, – зазначив Віктор Іванович.

Також Віктор Сус запропонував завершити будівництво тротуарів за таким же принципом, як воно було здійснено у селі Раків Ліс,: залучивши депутатів, підприємців, місцеві ради.

Голова міської ради Василь Бондар відзначив, що до цього ніколи не повірив би, що таку дорогу можливо збудувати у нашому місті. Він переконаний, що реконструйована вулиця Ватуніна розвантажить рух на міських шляхах, особливо у центрі міста.

— Для нашого міста відновлена вулиця, без перебільшення, є дорогою життя, – задоволено підсумував міський голова.

Також у ході урочистостей представники районної влади за професійну майстерність та вклад у розбудову доріг району вручили грамоти начальнику філії Старовижівського автодору Миколі Янчуку, керівнику Камінь-Каширської дорожньої дільниці Василю Остапуку та начальнику асфальтно-бетонного заводу Миколі Цюрику.

Сергій Шиліпук.

Фото автора

с1

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *