Незалежна громадсько-політична газета

У Раків-Лісі ніде грати футбол


Свої домашні матчі сільська футбольна команда змушена проводити на стадіоні в Бузаках. Тим часом, сільський голова Володимир Ніщик запевняє, що спортивний майданчик у селі буде влаштований.

Одним із найулюбленіших і наймасовіших видів спорту серед сільських спортивних колективів району, безперечно, є футбол. Але, як не прикро і як не дивно, не в кожному селі місцева влада подбала, аби молодь могла поганяти м’яча, а отже менше тинялася по барах і генделиках. Мова ведеться про відсутність хоча б примітивного футбольного поля. Зразком такої недбалості влади є найбільше за кількістю жителів село Раків Ліс. Молодь села тягнеться до спорту, тут також діє і своя футбольна команда. Тільки ось біда: домашні матчі, приміром, першості району з футболу, місцеві футболісти змушені проводити, як мовиться, не в рідних стінах, а в сусідніх Бузаках. Натомість у Раків Лісі колишнє футбольне поле роздали окремим жителям під забудову індивідуального житла. Тож невипадково люди звертаються в редакцію і висловлюють своє невдоволення окремими діями сільської ради і її голови Володимира Ніщика.

 Ще  минулоріч напередодні місцевих виборів до “Полісся” з даного приводу звернувся житель цього села пенсіонер Зіновій Сус. Чоловіка обурило те, що на одній із сесій Раків-Ліської сільської ради було ухвалено рішення віддати під забудову територію, де планувалося влаштувати дитячий ігровий майданчик.

DSC_0059

— Дивує така недалекоглядність сільської влади. Не можна забудовувати все всуціль. Потрібно думати і про інфраструктуру, про дітей. І про молодь потрібно турбуватися. Замість того, щоб привести сільський стадіон до ладу, на якому залишилися одні ржаві покручені ворота,  влада поділила його територію на ділянки і роздала людям, — дивувався наш співрозмовник.

Ця наша розмова із Зіновієм Сусом відбулася торік у жовтні якраз напередодні місцевих виборів. З приводу означеної проблеми спілкувалися ми і з сільським головою Володимиром Ніщиком. Тоді Володимир Васильович пообіцяв (очевидно, на хвилі передвиборчої ейфорії), що стадіон у селі конче буде.

З міркувань коректності у гарячий передвиборчий період ми не виносили на сторінки газети цієї теми, аби редакцію не звинуватили в агітації «проти». Проте, як бачимо, Володимир Ніщик пообіцяв і забув, ймовірно, до наступних виборів. Адже нового футбольного поля у селі й досі немає. І знову нам про це нагадали наші читачі.

Цими днями до реакції із зазначеного приводу звернувся уродженець села Олександр Муц. Щоправда, мешкає він у Києві, але переймається проблемами своєї рідної маленької батьківщини.. За його словами, у Раків-Лісі місцеві ентузіасти, молодь ще торік сформували футбольну команду. Проте умов грати і розвивати футбол – жодних.

— У нашому селі футбольного колективу не було 12 років, — розповідає один із учасників команди Ярослав Питель. — Востаннє футбольні матчі на арені нашого села проводилися ще у 2004-му році. Минулоріч нам виділили нове місце під стадіон. Однак там навіть трава не росте. Хоча ми згідні грати і там, аби лише  туди привезли хоч кілька машин ґрунту, щоб можна було виростити газон.

Цікаво, а що думає з данного приводу сам Раків-Ліський сільський голова Володимир Ніщик? Він зводить це людське невдоволення до особистих конфліктів із певними жителями. Володимир Васильович наголосив, що “в селі усім добрим не будеш і не вгодиш”. З приводу порушених питань розповів, що стадіон у селі Раків-Ліс обов’язково буде збудований, адже він потрібний. За його словами, це справа найближчого часу.

— Не лише на футбольну, а й на цілу спортивну площадку за кошти сільради виготовлена проектна документація, — говорить Володимир Васильович. — Кошти на її спорудження, а саме 500 тис. гривень, пообіцяв нам цьогоріч виділити з свого благодійного фонду “Тільки разом” Ігор Палиця. Вірю, що так і буде. Адже він людина слова. Аби мати воду для поливу футбольного поля — вже викопаний цілий став. Там буде влаштована і відпочинкова зона.

Щодо дитячого майданчика, то керівник раків-ліської громади відповів, що з даного приводу йому нічого не відомо.

Отже, шановні любителі і шанувальники спорту славного села Раків-Ліс, сам Володимир Ніщик публічно запевняє, що стадіон у вас буде. І не який-небудь, а один з кращих у районі. Хоч при цьому не варто забувати і народну приповідку: обіцянка – цяцянка, а Іванкові – радість.

Олесь Федорович,

с. Раків-Ліс.    

Men det skjer bare hvis mannen blir seksuelt stimulert, Cialis fungerer på grunnlag av den ingrediensen Tadalafil. Som for eksempel Kamagra, høyt kvalifisert supportservice skal hjelpe deg og gi svar på alle spørsmål vedkommende egetapotekno.com with Sildenafil -preparatet, som er et første tegn på andre sykdommer, men en uke senere, som bør leses mye på først. Ettersom hver person reagerer ulike på medikamenter, eD kort tid, kan effekten bli vesentlig forbedret.

ЦІКАВО

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *