Незалежна громадсько-політична газета

Зимовий паводок: у річках піднявся рівень води

На півночі Волині підтоплено понад 2,8 тис. га сільськогосподарських угідь. І через чи не щоденні опади площа підтоплень збільшується.

Про це розповів заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук, інформує «Суспільне».

Найбільше від зимового паводка потерпає Камінь-Каширський район, зокрема Любешівська громада. Там очікують новий підйом рівня води у річці Прип’ять.

Раніше повідомлялося, що у населених пунктах області, де на заплави вийшли річки Прип’ять у Ковельському районі та Стохід у Камінь-Каширському, за два тижні відкачали 7 мільйонів кубометрів води з присадибних ділянок і сільськогосподарських угідь.

Так, наприклад, у селі Седлище Любешівської громади працює насосна станція, котра щогодини відкачує 144 тисячі кубометрів води, зазначив машиніст насосних установок Григорій Мартинчук. Каже: зараз працює один насос, а якщо настане великий паводок, то будуть використовувати ще три.

3e952c9927c878d4

Григорій Мартинчук запускає роботу насосних установок. Фото: Суспільне Луцьк

Вода з полів сходить у магістральний канал, далі — у скидний, який скеровує її в річку Стохід. Таким чином намагаються запобігти затопленням і підтопленням населених пунктів та сільськогосподарських угідь, розповів начальник Любешівської експлуатаційної дільниці Віктор Крисько.

b73fbb25c3c45fb2

Віктор Крисько. Фото: Суспільне Луцьк

Станом на 27 грудня, за його словами, рівень води в річці Стохід перевищив умовну відмітку виходу на заплаву у 25 сантиметрів.

А за дві декади грудня на Волині випала понад місячна норма опадів у вигляді дощу та снігу.

34086bf82ca198fa

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *