Незалежна громадсько-політична газета

Майже два роки в бою…

Своїми державними прапорами посмертно одночасно «застелили» кладовища троє воїнів-земляків із однієї бригади.

Надто скорботні ці осінні дні у нашому районі. Останні дати золотавого жовтня зблякли у траурних стрічках.  Один за одним відійшли у засвіти троє наших мужніх земляків, бійців 68-ої окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, що  понині дає відсіч окупантові на різних фронтових напрямках. Усі вони стали на захист Батьківщини ще у перші дні повномасштабної війни й були вірні присязі своєму народові і державі до останнього подиху, майже два роки в кривавій боротьбі – за своє життя та мирні світанки для всіх нас.

сайтТак, 14 жовтня внаслідок мінно-вибухової травми під час виконання бойового завдання на Луганщині загинув 43-річний старший солдат, уродженець села Кам’януха, Захарчук Олександр Дмитрович.
Захисник вступив до лав Збройних сил України на початку березня 2022 року. В останню земну дорогу навідника стрілецького відділення, батька двох дітей – синочка і донечки, провели 28 жовтня з усіма військовими почестями в рідному селі.
сайт1В один день із Захарчуком Олександром, 14 жовтня, поліг на полі бою його побратим, маневиччанин Козей Віталій Олександрович.
Він також був навідником єгерського відділення та призваний разом із земляком 6 березня 2022-го. Захищав суверенітет та територіальну цілісність нашої держави у 2020-2021 роках. Загинув солдат у результаті ворожого обстрілу під час захисту країни від рашистської навали на Харківщині. Йому було всього лиш 30. Вдома молодого тата не дочекався малолітній синочок.

сайт 2Від отриманих в бою тяжких поранень 25 жовтня помер ще один військовослужбовець 68-ої окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, житель села Серхів Нестерук Віктор Васильович.
Був мобілізований до війська з 7 березня 2022-го. Цьогоріч 9 червня отримав поранення, після чого його спочатку рятували медики у Запоріжжі, потім було продовжено лікування у Дніпрі та Луцьку. На жаль, серце воїна втомилося від тривалої боротьби за життя. Він не діждався до свого 51-річчя всього два тижні. Полинув у небо, де на нього вже чекали батьки. А тут, на землі, його домовину, вклонившись, зустрічали односельчани й мешканці громади. Тепер син із донькою навідуватимуться погомоніти з татом тільки до його могили. Це вже друга за короткий термін непоправна втрата для серхівчан, які минулого тижня тільки-но провели в останню дорогу 29-річного командира штурмового відділення Віктора Войтка.

Іванна ГАЙДУЧИК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *