Незалежна громадсько-політична газета

Якісне навчання навіть в умовах війни

Такий пріоритет визначають у кожному закладі освіти. Міжнародна підтримка у досягненні цієї мети дуже важлива.

Ich habe das Rast des Zithromax bei mir sehr geringfügig. Diese Apotheke ist einmal sehr zu schlechten Qualität und mit jedem Rast zu kleinere Wirkung. Ich erwartete vor. Die Zithromaxerfolge ist mit meinem Rezept herzlich gut. Die Wirkung ist geringfügig, nur ein kleines Rast von effekt.


Безымянный2Карасинський ліцей Сошичненської громади — чи не єдиний на Камінь-Каширщині розпочав освітній процес з 1 вересня в очному режимі. Діти з перших днів 2022/2023 навчального року сіли за парти у школі, адже населений пункт знаходиться за межами 50-кілометрової зони, на яку поширювалося рішення Ради оборони Волинської області про дистанційне навчання через загрозу вторгнення рашистів з боку білорусі. А також тому, що тут є укриття і його протягом літа працівники школи підготували відповідно до певних вимог. Тепер поступово забезпечують умови комфортного перебування в ньому за необхідності.

— У кімнатах для молодших класів ми розставили парти. Для старшокласників місця для сидіння облаштували із піддонів, які надав місцевий підприємець. Є тут навіть тенісні столи та тренажери. А за підтримки міжнародного дитячого фонду нещодавно отримали ще й різноманітні матеріали, приладдя для організації навчання в укритті, — розповідає директор ОЗЗСО «Карасинський ліцей» Віталій Дрипа.

За словами Віталія Вікторовича, Карасинська школа отримала від ЮНІСЕФ два піддони з боксами «Школа в коробці» та набори «Ранній розвиток дитини». У комплектах — канцелярські набори, крейда і фарба для дошки, роздаткові матеріали та приладдя для вчителів. Також дезінфекційні засоби й інші речі, необхідні для створення безпечних умов. Вартість отриманого складає орієнтовно 52 тисячі гривень. Вміст кожного комплекту «Школа в коробці» розрахований на 40 учнів. Загалом їх отримали на всіх ліцеїстів, яких тут 214.

— Це не вперше Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) надає допомогу нашій школі. У числі всіх опорних закладів ми подавали заявку на отримання і одноразового гранду в розмірі 3 тисячі доларів. Надавався він у гривневому еквіваленті для підтримки безперервного навчання дітей у цьому навчальному році. Це була ініціатива, започаткована Міністерством освіти і науки у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та першою леді України. Відтак кошти наш ліцей використав за напрямком «Придбання навчально-методичних матеріалів». А саме придбав комп’ютерну техніку (5 ноутбуків у комплекті із мобільною шафою для зберігання та зарядки ноутбуків), елементи для комплектування локальної мережі закладу освіти, — додає Віталій Дрипа.

Таким чином, як вважають у школі, був зроблений ще й перший крок у напрямку цифровізації освіти. Мовляв, електронні журнали та електронні щоденники використовують у роботі 46% українських навчальних закладах, а тепер така можливість буде і в педагогів Карасинського ліцею.

— Електронний документообіг є потребою сучасного суспільства, сучасного керівника, вчителя, сучасного учня й тата чи мами. Не всі сільські школи технічно готові до нього. Але ми, сподіваємось, найближчим часом вже освоюватимемо цю інновацію, — каже Віталій Вікторович.

Зауважимо, що грандові кошти від Юнісеф отримали всі опорні школи Камінь-Каширщини. Та використовували їх кожна, виходячи з власних потреб. Наприклад, у Камінь-Каширській громаді, за словами керівника управління гуманітарної політики Сергія Лукашука, спрямували десь на придбання стільців, лавок, десь — сантехніки чи генераторів, дверей, меблів.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *