Незалежна громадсько-політична газета

Зима прохолодна, але не “люта”

Згідно із спостереженнями народного синоптика із Каменя-Каширського Володимира Деркача, цьогорічна зима буде неоднорідна. Так, короткочасні (3-5 днів) досить холодні періоди  швидко змінюватимуться потеплінням. У січні на холод слід очікувати наприкінці першої декади і на початку другої, наприкінці другої і на початку третьої десятиденки; у лютому — у середині першої третини місяця, наприкінці другої і під кінець третьої.

СІЧЕНЬ

1608476521-5798

Перші дні нового року видадуться напрочуд теплими і сухими. А ось із середини першої декади слід очікувати опадів. Температура повітря почне знижуватися. Вночі майже постійно буде “мінус”, правда незначний. Вдень здебільшого “плюс” або близько нуля.
Друга десятиденка розпочнеться посиленням опадів з перервою на 1-2 дні. Стане прохолодніше, але без сильних морозів. Лише під кінець декади температура суттєво знизиться, але не надовго — 2-3 дні.
Останній декаді буде властива часта зміна погоди. На початку на 1-2 дні слід чекати похолодання. Далі щось схоже на коротку відлигу. Потім температура знову знизиться, але суттєвого похолодання не буде. Опади для цього періоду досить часті, але незначні.

ЛЮТИЙ

7a911e610acdedf38aad32540f96d87c

На початку останнього місяця зими — слабкі опади. Ближче до середини першої декади вони переростуть в інтенсивні. У цей період зима покаже свій характер — 2-3 дні будуть досить холодними. Під кінець першої десятиденки дещо потепліє, опади припиняться.
Друга декада збереже тенденцію повільного підвищення температури. Невеликі опади не зіпсують загальної картини. Температурні показники: невеликий “мінус” вночі і практично близько нуля вдень.
Третя декада продовжить тенденцію нічних “мінусів” і переважно “плюсів” вдень. Хоча середина цієї десятиденки упродовж 2-4 днів ще нагадає про зиму. Але вдень уже відчуватиметься подих весни.
Володимир ДЕРКАЧ.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *