Незалежна громадсько-політична газета

Чому немає підручників для 5 класу?

Чи матимуть їх учні взагалі у цьому навчальному році?

Відповідь на ці запитання просять дізнатися батьки, чиї діти приступили до навчання без посібників. Кажуть, така ситуація не зовсім сприяє здобуттю знань. Мовляв, навчання і так не можна назвати повноцінним, оскільки відбувається воно дистанційно.
Тож, щоб з’ясувати, на що можуть розраховувати школярі, ми звернулися до керівника управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради Сергія Лукашука.

без підручників

— Здобувачі освіти нашої громади, зокрема п’ятикласники, дійсно не мають шкільних підручників. Але така ситуація по всій країні – вони не надійшли до закладів загальної середньої освіти. Їх просто не надрукували. Адже це мали бути нові підручники, підготовлені відповідно до програми НУШ. Та у зв’язку із повномасштабним вторгненням росії в Україну кошти, які були закладені у держбюджеті на друк, цього року державі довелося спрямувати на потреби ЗСУ ще в перші дні війни, — пояснює Сергій Володимирович.
За словами посадовця, проведено конкурсний відбір електронних версій оригінал-макетів. Тож все-таки є сподівання, що підручники хоча б деякі надрукують. За словами Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, до кінця року можливо видадуть книги для п’ятикласників з української мови та математики.
— Якщо це відбудеться, маємо надію їх отримати. Наразі ж зазначу, що скан-копії шкільних підручників з 1 по 11 класи, або їх електронні версії, можна вільно завантажити на сайті інституту модернізації змісту освіти. Ними і запропоновано користуватися нашим школярам. У крайньому випадку, якщо батьки не мають можливості забезпечити таке користування для дітей через відсутність відповідних засобів, то прийнятним буде варіант використання старих підручників, — додає Сергій Лукашук.
До речі, відсутні шкільні підручники не лише в учнів 5-х класів, які цього року розпочали навчання за програмою НУШ у середній школі після закінчення початкової. Немає їх і в 9-х класах. Проте, маємо розуміти, що поки триває війна з рашистами, сподіватися на швидке вирішення таких незручностей не варто.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *