Незалежна громадсько-політична газета

Наші важкоатлетки – чемпіонки Європи!

Вихованки Камінь-Каширської ДЮСШ у складі української збірної з важкої атлетики вибороли 8 медалей (3 золоті, 2 срібні і 3 бронзові) на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики, що проходив у Польщі, серед дівчат та юнаків віком до 15 та 17 років.
У загальному підсумку серед 30 країн-учасниць наші дівчата взяли одне перше, два третіх та одне четверте місце.

1

Так, Софія Козак із Грудок стала абсолютною чемпіонкою Європи! У ваговій категорії до 76 кг вона здобула перемогу та виборола золоту медаль в ривку, поштовху та ще одне золото в сумі двоборства. Її односельчанка Анна Король посіла підсумкове третє місце: у ваговій категорії до 71 кг вона виборола срібло в ривку, бронзу в поштовху та бронзу в сумі двоборства.
Ще однією бронзовою призеркою чемпіонату стала Олександра Чмух із Видерти. У ваговій категорії до 59 кг дівчина здобула бронзову медаль в сумі двоборства та срібну в ривку.
У ваговій категорії до 45 кг чудово виступила видертчанка Катерина Малащук, яка посіла IV місце, показавши результат 157 кг. До речі, дівчина цілком могла претендувати цього разу навіть на золото, якби її не засудили арбітри окремих країн, не зарахувавши результат. Тож у майбутньому, сподіваємося, Катерина привезе ще не одну медаль європейського гатунку.
Талановитих спортсменок готували до чемпіонату тренери Камінь-Каширської ДЮСШ Богдан Андрусь та Валентин Андрусь. Організацією підготовки та відправлення наших дівчат на змагання займалася районна федерація з важкої атлетики. Окрім того на Закарпатті три з половиною місяці вони проходили навчально-тренувальний збір з підготовки до Чемпіонату Європи.
«Чемпіонат Європи пройшов на дуже високому організаційному рівні. Цьогоріч, до речі, не було білорусів та росіян, їх не допустили до змагань. Наші ж дівчата знайшли друзів із багатьох країн, їх запросили в гості, обмінялися контактами. Спілкувалися, зокрема, з туркенями, вірменками, грузинками, англійкою, яка претендувала на золото, котре вибороли ми. Всі співчували нам, що у нас війна. Та чи не найбільше, як і завше, ми відчули підтримку саме поляків, які дуже гостинно нас прийняли. Вони, насамперед, здешевили нам проживання й харчування наполовину. А це немалі кошти. А коли в честь нашої чемпіонки Софії Козак звучав Гімн України, то поляки співали його разом з нами», – розповідає голова районної федерації з важкої атлетики Володимир Сінчук.
Від імені федерації Володимир Володимирович подякував нашим важкоатлеткам та тренерам за плідну старанну роботу, батькам за розуміння, нашій міськраді, яка виділила 60 тисяч гривень для поїздки, меценатам – заслуженому майстру спорту міжнародного класу Юрію Чикиді, директору підприємства «Константа-М» Костянтину Марчуку та іншим підприємцям. Разом вони допомогли зібрати чималу суму, адже поїздка обійшлася досить дорого.
«Разом ви зробили дуже благородну справу. Адже здобутки наших дівчат континентального рівня заслуговують визнання та неабиякої уваги і підтримки. Це лише початок у спортивній кар’єрі юних важкоатлеток. Валентина Андруся, до речі, нагородили також медаллю як тренера абсолютної чемпіонки Європи.
Дівчата відновлюються й готуються до наступних змагань. Впевнений, вони порадують нас ще не однією високою нагородою. Головне сьогодні – не зупинятись на досягнутому, закріпити результати та надалі примножувати успіхи на міжнародній арені. Такі цілі та завдання поставила районна федерація важкої атлетики перед тренерським складом й спортсменами. Вперед до нових звершень та перемог!», – зауважив Володимир Володимирович.
Іванна ГАЙДУЧИК.

300412886_404664711756636_437785198768794980_nзображення_viber_2022-08-22_19-37-20-902

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *