Незалежна громадсько-політична газета

Коли душа болить за Україну

Родина уродженця села Ворокомле Василя Зубача, яка мешкає нині в Австралії, знаходить як допомогти своїй Вітчизні

unnamed (10)Задля перемоги над російськими загарбниками українці гуртуються у найвіддаленіших куточках світу і допомагають своїй Батьківщині хто як може: передають усе необхідне — від продуктів харчування, медикаментів до військової техніки. На потреби постраждалих від російської агресії благодійники здійснюють пожертви у вигляді фінансової допомоги, що певною мірою може покращити їхнє становище.

Активним учасником волонтерського руху в австралійському Сіднеї стало подружжя Василя Зубача із Ворокомле та Олени Левківської. Сімейство освоїлося на далекому континенті ще з 2015 року. Василь працює в компанії інформаційних технологій «Atlassian», а його дружина професійна фотографка, яка за рейтингом входить до «тридцятки» найкращих фотомитців Австралії. Крім того, Олена Левківська розширила творчі кордони — узявшись за пензель, створює картини.

Бажанням вплинути на прискорення перемоги родина загорілася із перших днів повномасштабного вторгнення. Тож окрім фінансової допомоги, яку Зубачі систематично спрямовують в Україну особисто, знаходять креативні рішення як забезпечити потреби наших громадян в умовах воєнних дій.

— Сильна підтримка в тилу така ж важлива, як і основний фронт. Спільними зусиллями ми здолаємо ворога швидше, — переконаний Василь Зубач. — Ми практикуємо різні види допомог: адресно «із рук в руки», через благодійні фонди тощо. У компанії, де я працюю, започатковані певні програми підтримки постраждалих від війни, а також кошти для означених цілей спрямовували й співробітники.

Коли вичерпується власний ресурс, подружжя залучає додаткові можливості.

Завдяки завзятості Олени Левківської вдалося організувати декілька мистецьких проєктів, в рамках яких зібрано добровільних пожертв українським біженцям від відвідувачів виставки картин на суму 4 тисячі доларів. 20 тисяч вдалося виручити на благодійному аукціоні художників, тим часом 15 тисяч доларів із продажу своїх робіт на підтримку України передали австралійські митці. Із тривалістю війни волонтерський запал пані Олени не спадає, відтак одна за одною в різних містах материка вона відкриває експозиції своїх творів, а виручені кошти спрямовує на підтримку українців.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *