Незалежна громадсько-політична газета

Закріпили братерство угодою

Виконуючийц обов’язки міського голови Корсуня-Шевченківського із робочим візитом відвідав Камінь-Каширський. Очільники міст обговорили питання підтримки громадами один одного в умовах воєнного стану та завершили процедуру підписання угоди про співпрацю між міськрадами. Це означає більш тісне партнерство та розвиток подальших дружніх відносин між нашими населеними пунктами.

DSC_0771Відповідну угоду депутати Корсунь-Шевченківської міськради затвердили під час засідання сесії ще у липні. А 12 серпня в.о. міського голови Віталій Мацюк особисто прибув до Каменя-Каширського для урочистого підписання документа.
DSC_0790«Камінь-Каширський уже має міста-побратими за кордоном – Мендзижець-Підляський в Республіці Польща та Ленгфорд у Канаді. Підписали також договір про співробітництво із латвійським муніципалітетом Південне Курземе, налагодили співпрацю з німецьким Зіндельфінгеном й польською гміною Біляни. Тепер ми поріднилися ще й з українським містом на Черкащині. Співпрацюватимемо у сферах культури, освіти, науки, туризму, спорту, молодіжного інтегрування, проєктної діяльності тощо», – зауважив голова Камінь-Каширської міської ради Віктор Пась.
Для Корсуня-Шевченківського наш райцентр також став першим українським містом-побратимом. Хоча до цього подібну угоду укладали з німецьким Гіфгорном та польським Хойніце.
DSC_0780«Поліщуки від початку повномасштабної війни активно допомагають нашій громаді, де знайшли прихисток тисячі вимушено переміщених осіб. Ми безмежно вдячні за розуміння та підтримку.
Ваш район межує з Білоруссю, звідки у будь-який момент можна очікувати наступу окупантів. Тож ми також розглядаємо варіанти, у разі потреби, прийняти ваших краян у нас, в центральній частині України», – поділився Віталій Мацюк.
Через погодні умови та нагальність від’їзду гостям з Корсуня не вдалося достатньо ознайомитися з нашим райцентром. Однак їм сподобався заквітчаний центр міста. Кажуть, вже взяли й собі на озброєння облагородити й їхні квітники у такий же спосіб. Найближчим часом сподіваються прибути сюди вже делегацією для обміну досвідом й, відповідно, прийняти наших представників структурних підрозділів у себе.
До слова, під час зустрічі, окрім угоди про партнерство міст, Корсунь-Шевченківська міськрада підписала також меморандум про співпрацю із Камінь-Каширським благодійним фондом «Довкілля Волині». А ще нагородили Подякою від корсунців голову правління Камінь-Каширської споживспілки Тетяну Єфімову.

Іванна ГАЙДУЧИК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *