Незалежна громадсько-політична газета

Переселенці з дітьми отримали допомогу з Німеччини

Ні на день не зупиняти свою роботу в організації допомоги військовим та людям, які постраждали від воєнних дій. Таке правило, як запевняють у міській раді, встановили у громаді з перших днів вторгнення в Україну рашистів. А задля цього ведеться активна робота у старостинських округах, налагоджується міжнародна співпраця та прокладаються містки взаємодії із благодійними фондами.

IMG_20220714_143347Так, минулого тижня у Камінь-Каширський в рамках таких взаємовідносин та за посередництвом народної депутатки України ірини Констанкевич надійшла допомога від Дитячого фонду Німеччини (ChildFund Deutschland). Доставив її доцент Волинського національного університету імені Лесі Українки Валерій Петрович за сприяння Всеукраїнської благодійної організації «Український фонд «Благополуччя дітей». Саме його проєкт «Невідкладна гуманітарна допомога дітям та сім’ям в Україні» фінансується німецькими благодійниками.
Таким чином Камінь-Каширська громада отримала 60 продуктових наборів, кожен з яких розрахований на сім’ю з трьох осіб. Їх одразу ж роздали сім’ям вимушених переселенців з дітьми у Камені-Каширському та передали у старостинські округи, де такі проживають.
— 55 наборів отримали і переселенці, які зупинилися в Любешівській громаді. А раніше, протягом травня-червня, їх роздали у Рожищенській, Цуманській, Олицькій, Колківській, Луцькій громадах. Завдяки проєкту «Невідкладна гуманітарна допомога дітям та сім’ям в Україні», який впроваджуватиметься до кінця 2022 року, загалом у Волинській області залучено понад 800 тисяч гривень, — зауважив Валерій Петрович.
Зазначимо, що нині у Камінь-Каширській громаді проживає понад 1800 осіб, які змушені були покинути свої домівки та шукати прихистку, втікаючи від війни. Тому, як повідомив пан Валерій, співпраця продовжуватиметься і далі. Наразі Український фонд «Благополуччя дітей» продовжує збирати інформацію про потреби людей, які постраждали від війни, а також місцевих жителів, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *