Незалежна громадсько-політична газета

Чистий двір — охайне місто

Діяти і отримувати результат закликають жителів Каменя-Каширського комунальники, які опікуються благоустроєм міста, натякаючи на наведення порядку біля осель.

3

Вулиця Ковельська, 6: тут по-хазяйськи наведено лад

Керівник центру безпеки громадян Камінь-Каширської міської ради Петро Герасимик звертає увагу: жителі багатоквартирних будинків ще не взяли до уваги, що тепер вони самі повині дбати про охайність на прибудинкових територіях. Це стало їхнім обов’язком після зняття будинків з балансу міської ради.
4

Вулиця Ковельська, 8: а під вікнами цих господарів можуть ведмеді ховатися в бур’янах

— Раніше косили траву, стригли насадження працівники ВУЖКГ, як балансоутримувачі. Тепер за це відповідають самі мешканці багатоповерхівок. Такий обов’язок прописаний у Правилах благоустрою, а за невиконання його передбачена відповідальність. Однак, на жаль, ще далеко не всі усвідомлюють, що самостійно повинні дбати про охайність прибудинкових територій. Тож зарослі та недоглянуті двори сьогодні роблять місто непривабливим. Наша служба дбає про прибирання та очищення вулиць міста від сміття, про озеленення та квітники, але і самі камінь-каширці повинні підтримувати чистоту і охайність. Звичайно, є чимало хороших прикладів належного порядку на територіях біля багатоквартирних будинків, зокрема, на вулицях Коніщука, Шевченка. Але є немало і таких, за які соромно, як от по вулиці Ковельській, біля залізничного вокзалу, колишнього маслозаводу і навіть ближче до центру міста, — зауважує Петро Михайлович.
Він запевняє, що навіть у цей непростий час центр безпеки намагається зробити все можливе, аби у Камені-Каширському було комфортно і затишно. Проте, якщо люди ігноруватимуть правила благоустрою, то усі зусилля комунальників будуть марними.
— Квітучі клумби, пострижені газони, вулиці та парк без сміття — це мінімум, потрібний, щоб не соромитися свого міста і насолоджуватися життям у ньому. А чисте місто складається передусім із чистого дому, чистого під’їзду, чистого двору…, — каже Петро Герасимик.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *