Незалежна громадсько-політична газета

Великдень в умовах війни

Великодня ніч, яку краяни вперше провели в умовах воєнного стану, у Камінь-Каширському районі минула спокійно: без ворожих провокацій та порушень.

Храм Миколая Чудотворця_Камінь-Каширський

Храм Миколая Чудотворця_Камінь-Каширський

Як повідомили у місцевому райвідділі поліції,  близько 100 правоохоронців, а також військовослужбовці роти охорони міста та представники добровольчого громадського формування Камінь-Каширської громади були задіяні до охорони громадської безпеки та правопорядку, зокрема, поблизу храмів під час богослужінь. Тож тисячі вірян змогли спокійно та мирно зустріти світле християнське свято, взявши участь у традиційних пасхальних обрядах.

Раків Ліс_ПЦУ

Раків Ліс_ПЦУ

Спочатку всюди планували проведення пасхальних богослужінь за звичними усім графіками попередніх років. Єдине, що вимагали, брати з собою до церкви документ, який посвідчує особу, й не вештатися поза межами територій культових споруд.

Іллінський храм_Камінь

Іллінський храм_Камінь

Однак у Страсну п’ятницю ввечері прийняли рішення встановити деякі обмеження, аби мінімізувати ризики ворожих провокацій. Відповідно до наказу начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка, з 23 години суботи до 5 години ранку неділі на території області у великодню ніч мала діяти комендантська година. У зв’язку з цим більшість храмів внесла оперативні зміни щодо богослужінь й здійснила попереднє освячення пасок в обідню пору в суботу, а також вранці у неділю. По селах у багатьох церквах району все ж відбулися всенічні служби.

Велика Глуша1

 Велика Глуша1

«Під час богослужінь порушень публічної безпеки та правопорядку виявлено не було. Ніч минула спокійно. Працівники поліції в цей час посилено патрулювали вулиці населених пунктів, перебували безпосередньо у храмах. Напередодні проводили роз’яснювальну роботу зі служителями церков та громадянами щодо обмежень комендантської години та алгоритму дій у разі повітряної тривоги», – зазначив т.в.о. начальника Камінь-Каширського райвідділу поліції Михайло Євтушик.

Любомир БРОШКО.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *